Hastaneye Emegi Geçen Hayirseverler Plaketle Ödüllendirildi

TOKI tarafindan ilimiz Dogukisla Mevkiine yaptirilan 300 yatakli Devlet Hastanesinin tamamlanmasi asamasinda tibbi cihaz ve oda tefrisinde bulunan Karamanli hayirseverler düzenlenen törenle plaketle ödüllendirildi.

Hastaneye Emegi Geçen Hayirseverler Plaketle Ödüllendirildi

Devlet Hastanesi Konferans Salonunda gerçeklestirilen törene Vali Murat Koca, Adli Yargi Komisyonu Baskani Suat Sonay, Emniyet Müdürü Mehmet Sahne, Kamu Hastaneleri Birligi Genel Sekreteri Nuriye Ulu, hayirseverler ve daire müdürleri katildi.
Törende konusan Kamu Hastaneleri Birligi Genel Sekreteri Nuriye Ulu, “Bildiginiz gibi TOKI tarafindan yaptirilan 450 yatak kapasiteli hastanemiz hizmete girmistir. Hastanemizin hizmete girme asamasinda bizlerden destegini esirgemeyen çok degerli Karamanli hayirseverlere tesekkür ederim. 2007 yilinda arsasi belirlenen ve 2013 yili Aralik ayinda Bakanligimiza teslimi yapilan hastanemizin sizlerin destegiyle bölgede önde gelen bir saglik kurulusu olmasi için tüm gücümüzle çalisiyoruz. 100 bin metrekare arsa alani 55 bin metrekare kapali alani ile hizmete açilan binamizda 82 uzman, 21 pratisyen hekim, 670 saglik personeli, 382 hizmet alimi personeli ile toplamda bin 155 personelimiz hizmet vermektedir” dedi.
Saglik Hizmetlerini Destekleme Dernegi Baskani Seyfullah Deniz’de, “Karaman Saglik Hizmetlerini Destekleme Dernegimiz, ilimizde saglik hizmetlerine katkida bulunmak amaciyla, Sayin Valimizin tensipleri ile 22 Nisan 2013 tarihinde kurulmus olup, saglik hizmetlerine özellikle yeni yapilan hastanemize katki saglamaktadir. Dernegimiz, Hastanemiz için yardimseverlerden 466.000-TL nakdi ve 602.000 TL makine ve teçhizat bagisi olmak üzere, toplam 1.068.000 TL’lik bagisi kabul etmistir. Bu yapilan degerli yardimlarla hastanemizin eksigi olan veya yenilenmesi gereken teçhizati alarak kiymetli hemserilerimizin hizmetine sunulmustur. Saglimiz olmadan hiçbir seyin kiymeti olmuyor. Saglik öyle bir nimettir ki kiymeti gittikten sonra anlasiliyor. Peygamber Efendimiz bir hadisi seriflerinde; “Saglik, vücutlari saglam olanlarin basina konmus bir taçtir. Onu yalniz hasta olanlarin gözü görür” buyurmaktadir. Dolayisi ile bu taci korumak için çalismaliyiz. Ancak ola ki bir gün sagligimiz bozulursa o zaman bu hastanelere ihtiyaç duyacagiz. Bu yapilan ve yapilacak olan yardimlarin, hastalar ve hasta yakinlari için önemi daha iyi anlasilarak, gönüllerinden “Allah razi olsun” dualari ile siz yardimseverleri ve emegi geçenleri hayirla yâd edeceklerdir. Bu hastanemize ve saglik hizmetlerine destek veren herkese, sahsim ve demek üyelerim adina tesekkür eder, hepinize saygilar sunarim” diye konustu.
Vali Murat Koca’da, “Gelisen ve nüfusu artan ilimizde tam donanimli bir hastane yapimina ihtiyaç oldugu için bu ihtiyaci karsilamak üzere yaklasik 4 yillik bir insaat sürecinden sonra hastanemiz tamamlanarak hizmete açildi. Hastanemizde suanda en son teknolojiye sahip tibbi cihazlar açisindan tam donanimli olarak hizmet vermeye basladi. Hastanenin insaat maliyeti yaklasik 55 milyon olup, tibbi cihazlarla birlikte bu rakam 62 milyon liraya ulasmis durumdadir” dedi.
Yapilan konusmalarin ardindan hastanenin yapiminda emegi geçen hayirsever kisi ve kuruluslara plaketleri takdim edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284