Hataylilar Derneklesiyor

Hatay’da dogup büyüyen ve daha sonralari da Türkiye’nin dört bir yerine dagilan Hatayli hemserilerimiz gittikleri her bölgede dernek kurarak kendi yasam, örf ve adetlerini yasatmak için ugras veriyorlar.

Hataylilar Derneklesiyor

Ilimiz Karaman’da da yasayan Hataylilar, geçtigimiz gün Grand Karaman Otel’de bir araya gelerek tüzük yaziliminda görüs alisverisi yaptilar. Bu olusuma önderlik eden Mümine Hatun Hastanesi Genel Cerrahi Uzmani Ahmet Aslan ile Grand Otel Genel Müdürü Ibrahim Kaynak, “Ilk tespitlerimize göre Karaman’da yasayan 200’e yakin Hatayli hemserimiz bulunuyor. Yasadigimiz bu güzel cografyada kendi gelenek ve göreneklerimizi yasatmak için bir dernek kurmak istiyoruz. Ilk toplantisini da burada gerçeklestiriyoruz. Hatay’daki yasadigimiz örf ve adetleri Karaman’da da yasamak ve yasatmak istiyoruz. Yani anlayacaginiz Karaman halkindan gördügümüz yakinligi ve yasam tarzlarini da bizim yasam tarzimizin içerisine karistirarak güzellikleri ortaya çikaracagiz. Sagolsunlar KGRT kurucusu Medeni Yavuzaslan’da davetimize icabet ederek katildilar. KGRT yayin kuruluslariyla halkimiza vermek istedigimiz mesajlari yayinlamalarini istiyor ve bekliyoruz” dediler.
KGRT kurucusu Medeni Yavuzaslan’da yaptigi konusmada, “Lafimin ilk basinda her nedense Hatay’a ve Ha taylilara büyük saygi duyuyorum. Bizim vazifemiz Istanbul, Izmir, Mersin, Ankara, Hollanda, Belçika’da yasayan Karamanli hemserilerimizin etkinliklerini gerek giderek, gerekse de bilgi edinerek Karaman’a tasiyoruz. Bundan böylede Hatay’i Karaman’a, Karaman’i Hatay’a tasima gibi bir görevi üstleniyoruz. Her çagrildigimizda, her toplantiniza katilarak sizlerden gelecek olan haberleri vermeyi bir borç biliriz” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284