Hava Sicakligi 10 Derece Birden Düsecek

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sicakligi, Persembe ve Cuma günü 10 derece kadar azalacak.

Hava Sicakligi 10 Derece Birden Düsecek
Ilimiz ve çevresinde kuvvetli yagis ve firtinaya karsi vatandaslar, tedbirli olmalari konusunda uyarildi.
Meteoroloji Bölge Müdürlügü'nden yapilan açiklamaya göre, Persembe günü bölgenin tümünde yer yer kuvvetli saganak ve gök gürültülü saganak olmak üzere yagis bekleniyor.
Cuma günü bölgenin bati kesimlerinde etkisini azaltacak olan yagislarin tüm bölgemizde görülecegi ancak bölgenin güney ve dogu kesimlerinde Karaman, Aksaray, Nigde yer yer kuvvetli olacagi, hafta sonu ise bölgenin güney ve dogu kesimlerinde Karaman, Aksaray, Nigde, Eregli, Ulukisla, Halkapinar hafif yagislarin olacagi tahmin ediliyor.
Bölge genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sicakligi; özellikle Persembe ve Cuma günü 6 ile 10 derece azalarak, mevsim normalleri civarinda ve yer yer altinda seyredecek.
Halen güneybati (lodos) yönlerden esmekte olan rüzgarin, Persembe günleri kuzey ve kuzeydogu (poyraz) yönlerden bölgenin genelinde orta, zaman zaman kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.
Persembe ve cuma günleri ani ve hissedilir sicaklik düsüsü ile kuvvetli yagis ve firtinanin olusturabilecegi olumsuzluklara (ani sel, su baskini, yildirim, agaç ve direklerin devrilmesi, ulasimda aksama gibi) karsi vatandaslardan ve ilgililerden dikkatli ve tedbirli olmalari; kuvvetli meteorolojik olaylarin meydana gelmesinden önce yayimlanacak anlik meteorolojik uyarilari takip etmeleri tavsiyesinde bulunuldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284