Hava Uçağı Hollanda’dan Karamanlı Salih İçin Havalandı

Karamanlı AML Lösemi hastası Salih Kör(21) Sağlık Bakanlığı’nın Hava Ambulansı ile Hollanda’dan Türkiye’ye hareket etti.

Hava Uçağı Hollanda’dan Karamanlı Salih İçin Havalandı

Karaman’ın Kazımkarabekir İlçesi’nden olan Salih Kör, dört yıldır lösemi kanseriyle mücadele ediyor. Yurt dışında ikamet etmekte olan Salih için umutlar tükenmek üzere iken Sağlık Bakanlığı ailenin sesini duyarak Holanda’ya Hava Ambulansı gönderdi. Salih’in tedavisinin Türkiye’de yapılabilmesi için Hollanda’ya hareket eden hava ambulansı Salih Kör’ü sabah saatlerinde ülkeden alarak annesinde refakat ettiği uçakla Türkiye’ye hareket etti.
Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “AML Lösemi hastası vatandaşımız Salih Kör’ün ülkemizde tedavi olmasını sağlamak amacıyla, T.C. Sağlık Bakanlığı , T.C. Lahey Büyükelçiliği / Ambassade van de Republiek Turkije in Den Haag ve Başkonsolosluğumuzun işbirliği halinde yürüttüğü yoğun çalışma çerçevesinde, T. C. Sağlık Bakanlığı ambulans uçağı, bu sabah Rotterdam Havalimanından vatandaşımız ve annesini alarak ülkemize hareket etmiştir. Dualarımız Salih kardeşimizle” denildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284