Hemserilerimizden Dev Organizasyon Kültür Festivali `Cultifest’e Karamanli Imzasi

Hollanda’nin Den Bosch kentinde bu yil ikinci kez düzenlenecek olan ‘Kültürel Festival – Cultifest’ için önceki gün tanitim toplantisi yapildi. 4 gün sürecek olan festivale bu yil 50 binden fazla ziyaretçi bekleniyor. Festivalin yönetim kurulu ve diger çalisanlarinin tamamina yakini ise hemserilerimizden olusuyor.

Hemserilerimizden Dev Organizasyon Kültür Festivali `Cultifest’e Karamanli Imzasi

Imkan Vakfi çatisi altinda bu yil icra edilecek olan festivalin Yönetim Kurulu üyeleri Karamanli Zekeriya Arslan, Mehmet Arslan ve Harun Demir’den olusuyor.
Avrupa'daki kültür fuarlari kervanina geçen yil katilan Multikültürel niteligindeki Cultifest, Hollanda’daki STK’lar, Avrasya Türk Cumhuriyetleri ve birçok dernek ve vakiflarin destegiyle bu yil daha genis ve farkli icra edilecek. Cultifest Festivali, Hollanda’nin en büyük fuar alanlarindan olan Den Bosch Brabanthallen’de, dört gün boyunca devam edecek.
Bu yil 2.kez gerçeklestirilecek olan festivalin tanitimi dolayisiyla, fuarin gerçeklesecegi Den Bosch Brabanthallen Fuar ve Sergi Sarayi'nda bir basin toplantisi düzenlendi.
Brabanthallen’da düzenlenen basin toplantisina Cultifest Yönetim Kurulu üyeleri, festivalde görev alacak temsilciler, sponsorlar ve bazi STK temsilcileri katildi.
Imkan Vakfi ve Cultifest Festivali Yönetim Kurulu Baskani Zekeriya Arslan, “Bu yil ikincisi düzenlenecek olan Cultifest, uluslar arasi genis kapsamli bir fuardir.Cultifest 29-30-31 Mayis,1 Haziran tarihleri arasinda Hollanda’nin Denbosch sehrinde Brabanthallen da 4 gün boyunca faaliyet gösterecek. Bu dört gün boyunca Özellikle fuarin yapilacagi Brabant bölgesi, Hollanda’nin degisik sehirlerinden, Belçika ve Almanya’dan yüksek sayida katilimcilar bekliyoruz. Festivalin ilk günü olan 29 Mayis, ayni zamanda Istanbul’un Fethi. Bugüne özel farkli ve genis katilimli açilis planliyoruz.”
“Yeni bir sey kesfetmiyoruz ,var olan fuarcilik anlayisina kendi tarzimizi ekleyip, kaliteli bir fuar anlayisini hem Türk vatandaslarina hemde Hollanda’da yasayan degisik ülke insanlarina hitap edecek sekilde hazirliyoruz.”
'Cultifest' için hazirliklar tüm hiziyla devam ediyor’
“29 Mayis günü resmi açilisla start alacak olan 'Cultifest' için hazirliklar son hiziyla devam ediyor. Avrupa’nin en büyük fuar ve sergi saraylarindan olan Brabanthallen’da gerçeklesecek olan ‘Hollanda Kültür Festivali’ için hazirliklarimiz tamamlanma asamasinda. Dört gün sürecek olan aile festivaline, Türki cumhuriyetleri ve birçok ülkenin katilimini bekliyoruz. Öte yandan Türkiye’den birçok belediye, festivalimizde stant açarak kentlerinin tanitimini yapma olanagi bulacak.” dedi.
‘Festivalde ünlü isimler sahne alacak’
Cultifest Festivali ve Imkan Vakfi Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Arslan, “Fuarda toplam 50,987 m2 alanda yer alacagiz. 7 kapali salon ve 1 açik alanda ziyaretçilerimize en güzel hizmeti vermek için yola çiktik. Buna göre sölende; 9.190 m2 Fuar alani, 1.844 m2 Pazar alani, 1.889 m2 Çocuk parki, 4.138 m2 Poydum alani, 7.500 m2 Yemek alani, ayrica kongre salonu,vip salonu, mescit ve genis ücretsiz park alanlarimiz mevcut. 4 gün boyunca Türk mutfaginin degismez tadlari, firmalarin satis ve tanitim standlari, çocuklar için kapali oyun alanlari yer aliyor. Öte yandan Türkiye’den Pepe tiyatro grubu ve Hollanda’dan De Telekids Disco show gösterileri olacak. Ilahiyatçi Prof. Dr. Nihat Hatipoglu’nun doyumsuz sohbetinin olacagi Cultifest’te öte yandan, Ferdi Tayfur,Mustafa Ceceli,Volkan Konak, Ali Kiris, Sevval Kayhan, Maher Zain,Danny De Munk,Frans Duijts gibi sanatçilar 4 gün boyunca ünlü sunucu ve Talk showcu Okan Karacan sunumuyla sahne alacaklar. Ayica festivalin ikinci günü TBMM Futbol takimi ile Hollanda Meclis futbol takimi da bir futbol karsilasmasi yapacak.” seklinde konustu.
‘Binlerce ziyaretçi bekliyoruz’
Cultifest Festivali ve Imkan Vakfi Yönetim Kurulu üyesi Harun Demir ise sunlari söyledi: “Cultifest’te isadamlari dernekleri ile birlikte hareket edecegiz. 300 civarinda firma ve kurulus ile binlerce ziyaretçi bekledigimiz festivalde ayrica bu yil çok sayida Hollandali sirket ve kurumlar da yer alacak.”
Imkan Vakfi Yönetim Kurulu üyeleri Zekeriya Arslan, Mehmet Arslan ve Harun Demir yönetiminde icra edilecek Cultifest; Hatice Bekker,Senay Tosun, Asli Özdemir, Ahmed Arslan, Kevser Aktas,Mustafa Adak,Rüstem Çetin, Ahmet Arslan,Bülent Kurt, Mehmet Seyhan’dan olusan güçlü bir ekiptenle çalismalarini sürdürüyor. Cultifest ile ilgili daha genis bilgi www.cultifest.nl sitesinden edinilebilir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284