Hemserimiz Aliye Erkonukseven Karaman’daydi

Ilimizin taninmis ailelerinden Fiderisli merhum Ibrahim Eser’in torunu, halen Isveç’de yasayan Maxhelp AB Sirketi kurucusu ve CEO’su ayni zamanda Isveç Sanayi Bakanligi Kadin Girisimci elçisi Aliye Erkonukseven Karaman’daydi.

Hemserimiz Aliye Erkonukseven Karaman’daydi

Erkonukseven, “Yaklasik bir haftadir buradayim. Memleketimi o kadar özlüyorum ki firsat buldukça sik sik gelmeye çalisiyorum. Karaman’a bazi özel islerim dolayisiyla geldim. 10 Ocak Persembe günü Antalya’da olacagim. Burada Basbakanlik Yurtdisi Türkler Avrupa Toplulugu Baskanligi tarafindan 10-13 Ocak tarihlerinde yapilacak olan Ortak Akil Platformu çalistayina katilacagim. Çalistay’da yurtdisinda yasayan Türklerin hak ve hukuklarini ele alacagiz. Bulundugumuz ülkelerde ve Türkiye’deki bazi bakanliklarda kanun ve hukuksal anlasmalarda yardimci olmaya çalisacagiz” dedi.
Aliye Erkonukseven ayni zamanda Türk Cumhuriyetleri Birligi Koordinasyon Vakfi’nin Isveç temsilcisi oldugunu belirterek Vakfin Dogu Türkistan’daki zulme karsi bir imza kampanyasi baslattigini bu konuda da Karamanlilardan destek bekledigini söyledi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284