Hemşerimiz Aydoğdu Yeniden Mecliste

14 Ekim 2018 tarihinde gerçekleşen yerel seçimlerde Liège bölgesinde oy kaybı yaşayan Sosyalist Partisi listesinde yer alan Karamanlı hemşerimiz ressam Mehmet Aydoğdu yeniden mecliste.

Hemşerimiz Aydoğdu Yeniden Mecliste

49 üyeli Liège Yerel Meclisinde 21 koltuğa sahip olan Sosyalist Parti, bu seçimlerde oy kaybı ile 17 üyeye düşünce hemşerimiz Mehmet Aydoğdu da yedekler listesi 1.ci sırasında yer alabilmişti. 29 Ekim 2020 tarihinde Belçika Valonya Bölgesi (Fransızca konuşan toplumu) Hükümeti’nin, yerel demokrasi kodlarına dayanarak yayınladığı bir kararname ile Sosyalist Parti Yerel Meclis Üyesi olan Sofiane Mezıane’ni görevinden diskalifiye etmesi nedeniyle yeniden meclis üyesi olan hemşerimiz Mehmet Aydoğdu 23 Kasım 2020 tarihinde yemin ederek görevine dönmüştür. 
Konu hakkında KGRT’ye bilgiler veren ressam Mehmet Aydoğdu “Söz konusu yerel demokrasi kodlarında meclis üyelerinin görevlerini, sorumluluklarını kötüye kullanma ve kazanç, mal ile mülk varlığı durumunu bildirim mecburiyetini yerine getirmeme bir suç sayılmaktadır. Cezası ise meclis üyeliğinin düşürülmesidir. Bu gelişmeler sonucu 23 Kasım 2020 Pazartesi gerçekleşen Liège Yerel Meclis oturumunda yemin ederek görevime geri döndüm. Belçika’daki Kovid 19 salgını yüzünden bütün meclislerin kapalı olması nedeniyle yemin töreninde bir ilk yaşadık. Yemin törenini evimden vizio konferansla yaptım” dedi. 
Ressam Mehmet Aydoğdu Kimdir?
1958 doğumlu olan ressam Mehmet Aydoğdu Karaman’ın sevilen isimlerinden merhum Şemsettin Aydoğdu’nun oğludur. Belçika Liege Güzel Sanatlar Okulu'nda Liege Kraliyet Güzel Sanatlar Akademisi'nde eğitim gören ressam Mehmet Aydoğdu değişik Avrupa kentlerinde sanat alanında araştırmalar yaptı. İlk sergisini Liege'de düzenleyen Aydoğdu yaşamını Belçika'da serbest sanatçı olarak sürdürmekte ve Türkiye'de çeşitli sergilerde yer almaktadır. Haber: Senem Yavuzaslan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284