banner358

Hemşerimiz Yönetmen Ve Oyuncu Renklidere Vefat Etti

 (AA) - Bir süredir kanser tedavisi gören Karamanlı yönetmen ve oyuncu Kamil Renklidere, 64 yaşında hayatını kaybetti.

Hemşerimiz Yönetmen Ve Oyuncu Renklidere Vefat Etti

Alınan bilgile göre, Aydın'ın Söke ilçesinde tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Renklidere'nin cenazesi, ikindi vaktinde Bodrum Turgutreis Yalı Camisi'nden son yolculuğuna uğurlandı.

"Terzi Baba" filmi ile 1998 yılında Cumhurbaşkanlığı Özel Ödülü'ne layık görülen Renklidere, Türk sinemasının Türkan Şoray, Kemal Sunal ve Tarık Akan gibi önemli isimleriyle çeşitli filmlerde rol almış ve çok sayıda filmin yönetmenliğini yapmıştı.

Bakan Ersoy'dan taziye mesajı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yaşamını yitiren yönetmen ve oyuncu Kamil Renklidere'ye Allah'tan rahmet, ailesine ve sanat camiasına ise başsağlığı diledi.

Bakan Ersoy, Twitter hesabından, yönetmen Renklidere'nin vefatı nedeniyle paylaşımda bulundu.

Televizyon ve sinema dünyasının tanınmış simalarından Cumhurbaşkanlığı Özel Ödülü sahibi başarılı yapımcı ve yönetmen Kamil Renklidere'nin vefatını üzülerek öğrendiğini belirten Ersoy, mesajında, "Merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve sanat camiamıza başsağlığı diliyorum." ifadesini kullandı.

KAMİL RENKLİDERE KİMDİR?

1 Ağustos 1954 yılında Karaman'da dünyaya gelen Kamil Renklidere, 1979 yılında Türkan Şoray'ın 'Hazal' isimli filminde rol alarak sinemaya girdi ve yine aynı sene Kemal Sunal'ın 'Umudumuz Şaban' isimli filminde rol aldı. 42 filmde yönetmen yardımcısı olarak çalışan Renklidere, 1986 yılında Erdal Özyağcılar ve Perihan Savaş'ın başrollerini paylaştığı 'Hastane' filmi ile yönetmenliğe başladı ve çok sayıda ünlü ismin filmlerini çekti. 1987 yılında Tarık Akan'ın 'Çark' isimli filminde de rol alan Renklidere, 1992 ve 1997 yılları arasında ATV'de şef yönetmenlik görevini üstlenendi. Renklidere'nin, çektiği belgesel filmleri ve çok sayıda ödülü bulunmaktadır.

Yönetmen Filmografisi:

Sevmek Günah mı 1985

Hastahane 1986

Yalnız Efe - 1987 (Televizyon Filmi)

Aşığım Aşık 1987

Son Yüzelli Metre 1987

Rıza Beyin Polisiye Öyküleri - 1988 (Televizyon Filmi)

İtirazım Var 1989

Raslantı 1989

Yalnızlar 1990

Acılar İçinde 1990

Mutsuzlar 1990

Köroğlu - 1991 (Televizyon Filmi)

Polis -1992 (Televizyon Filmi)

Terzi Baba - 1993 (Televizyon Filmi)

Haberci - 1993 (Televizyon Filmi)

Kurtarıcı - 1995 (Televizyon Filmi)

Ağaçlar Ayakta Ölür 2000

Oyuncu Filmografisi

Hazal 1979

Çark 1987

Yönetmenliğini Yaptığı Belgesel Filmler:

Ağacın Kanı Katran - 2014

Sürmene - 1995

Tokat - 1993

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284

banner285