Hemserimizden Baskanlara Kahvalti

Rotterdam Büyüksehir Belediyesi’ne bagli Delfshaven ve Noord ilçe belediye baskanlari ve bazi belediye çalisanlari isletmesini hemserimizin yaptigi Rotterdam Meent Simit Sarayi kahvaltisinda bulustu

 Hemserimizden Baskanlara Kahvalti

Rotterdam Meent 15’de bulunan Simit Sarayi’nin sahibi hemserimiz Mustafa Duyar ve Delfshaven Ilçe Belediye Eski Baskani Ali Ihsan Ünal,  vermis olduklari kahvalti ile Türk insanin misafirperverligini tanittilar.

Hollanda gündemi ve Rotterdam’in sorunlarinin konusuldugu sohbet ve tanisma kahvaltisina Delfshaven Ilçe Belediye Baskani Carlos Goncalves, Noord Ilçe Belediye Baskani Ahmed Harika, Delfshaven Isadamlari Dernegi Baskani Janie Strik, Delfshaven Belediye Meclis üyesi Fatma Yanmaz, Hollanda Karamanlilar Vakfi (HOKAV) Baskani Ugur Sen, Rotterdam ve Maassluis belediyesi temsilcileri ve diger davetliler katildi.
Rotterdam Meent Simit Sarayi Menajerleri Seda Akdag ve Mustafa Korkmaz tarafindan karsilanan ve Türk mutfaginin essiz lezzetleri karsisinda hayranliklarini gizleyemeyen Hollandali konuklar,  özellikle Simit’e çok hayran kaldiklarini söylediler.
Rotterdam esnafinin sorunlarinin konusuldugu kahvaltida; park, güvenlik, ayni bransta isyerlerinin birbirine yakin yerlerde açilmasina müsaade verilmesi, kira vs. sorunlari konusuldu. Belediye baskanlarina sorunlarini ileten esnaf temsilcileri, kendilerine yardimci olunmasini istediler.
Aslen Çatak köyünden olan Simit Sarayi isletmecisi Mustafa Duyar, uzun yillardir Hollanda’da yasiyor ve yaklasik 20 yildir da ‘sera’ sektöründe Türk ve Hollandalilara istihdam sagliyor.
Haber – Foto: Mehmet Ali Topcu
ROTTERDAM / HOLLANDA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284