Hemserimizin Korneasi Iki Hastaya Umut Isigi Oldu

Ilimize bagli Ermenek ilçesinde geçirdigi beyin kanamasi sonucu Konya’da geçtigimiz Cuma günü kaldirildigi hastanede beyin ölümü gerçeklesen Mustafa Ayan (44)`in bagislanan organlarindan korneasi, görme kaybi yasayan 2 hastaya nakledildi.

Hemserimizin Korneasi Iki Hastaya Umut Isigi Oldu

Özel Medline Konya Hastanesi Göz Sagligi ve Hastaliklari Uzmani Op. Dr. Fethi Energin ile beraberindeki ekip tarafindan hastalara kornea nakilleri yapildi. Korne nakli yapilan hastalardan 25 yasindaki Ömer Yücel, bagista bulunan aileye tesekkür ederek, kendisinin de organlarini bagislayacagini söyledi. Konya’nin Eregli ilçesinde yasayan Yücel, ‘Keratokonus’ hastaligi nedeniyle sol gözüne 3 yil önce kornea nakli yapildigini ancak bu kez hastaligin sag gözünde nüksettigini belirterek, “Sag gözüm 10’da 1 oraninda görüyordu. Kornea nakli olmam gerektigi söylendi ve sira bekledim. Bu kez sag gözümden kornea nakli oldum. Organlarini bagislayana Allah rahmet eylesin. Organ bagisi çok önemli, 3 yildir bekliyordum. Ölünce organlarimiz toprak olacak. Dünyada geriye bir sey birakmak istiyorsak organ bagisi yapalim. Bende organlarimi bagislamayi düsünüyorum ve tüm aileme organ bagisi için gerekirse baski bile yapacagim” dedi.
Nakil yapilan diger hasta 64 yasindaki Veli Kala, ‘Katarakt’ hastaligi nedeniyle görme kaybi olusan sol gözü ile yeniden görmeye baslayacak olmasinin sevincini yasadigini dile getirdi. Katarakt nedeniyle her iki gözünden de ameliyat oldugunu, ancak sol gözünün hiç görmedigini belirten Veli Kala, “1 yildir sol gözüm hiç görmüyordu. Bende organlarimi bagislayacagim. Bir insana can vermek iyi bir sey” seklinde konustu.
Op. Dr. Fethi Energin, basarili geçen ameliyatlarda kornea nakillerinin yapildigini kaydetti. Organ bagisinda halkin daha bilinçli olmasi gerektigini ifade eden Energin, “Bu bagis sayesinde 2 hastamiz yeniden görebilecek. Daha çok organ bagisi, daha çok kisinin görmesini ve sagligina kavusmasina yarar saglayacaktir” diye konustu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284