Her Asiya Bir Kimlik Numarasi

Asi güvenliginin en üst seviyeye çikarilmasi için `Asi Takip Sistemi` olusturulacak. Birer kimlik numarasi verilecek asilarin kime uygulandigi tespit edilebilecek

Her Asiya Bir Kimlik Numarasi

Saglik Bakanligi, asi güvenligini en üst seviyeye çikartmak için "Asi Takip Sistemi" kurarak her asiya bir kimlik numarasi verecek.
Saglik Bakanligi Türkiye Halk Sagligi Kurumu Baskan Yardimcisi Mehmet Ali Torunoglu, Asi Takip Sistemi ile ilgili bilgi verdi. Ilaç Takip Sistemi’nde oldugu gibi her asiya "karekod" denilen bir kimlik numarasi verilecegini bildiren Torunoglu, bu sayede asilarin her asamada izlenecegini, bir çocuga hangi asinin yapildigini aninda belirlenebilecegini söyledi.
Asinin nakli ve korunmasi sirasinda sahip olmasi gereken isinin merkezden takip edilecegini anlatan Torunoglu, su bilgileri aktardi: "Ülkemizde 9 bin 500 civarindaki asi uygulama noktasindaki depolama ve saklama yerinde dakikada bir isi ölçümü yapilacak. Bu degerler merkezdeki izleme birimine gidecek. Ani isi degisimlerinde sistem otomatik SMS atacak. ’Isi degisimi var önlem al’ diyecek. Mesaj önce direkt asi sorumlusuna gidecek. Burasi gerekeni yapmazsa bir üst yönetici uyarilacak. Böylece aninda bilgi sahibi olup gereken önlem alinabilecek. Asi kullanilamaz hale geldiyse hemen yok edilecek."
Sistem sayesinde hem asilarin isi degisimlerinden zarar görüp israf edilmesinin önlenecegini hem de insan kaynakli hatalarin sifira inecegini vurgulayan Torunoglu, dünyada ilk kez Türkiye’de uygulanacak sistemle ilgili Dünya Saglik Örgütü’ne de bilgi verildigini söyledi.
Kaynak: Posta

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284