Her Sinifin Bir Yetim Kardesi Var Projesi 3 Yasinda!

IHH Insani Yardim Vakfi’nin Milli Egitim Bakanligi, Diyanet Isleri Baskanligi ve Egitim-Bir-Sen destegiyle, gelecegin iyiliksever Türkiye`sini bugünden insa etmek üzere hayata geçirdigi “Her sinifin Bir Yetim Kardesi Var” projesi bu yil da 81 ilde okul ve Kuran kurslarinda uygulanmaya devam ediyor.

Her Sinifin Bir Yetim Kardesi Var Projesi 3 Yasinda!

Çocuklari küçük yaslardan itibaren bilinçli, yardimsever, baskalarinin dertleriyle dertlenen, duyarli nesiller olarak yetistirebilmeyi hedefleyen proje çerçevesinde ilimizden 80 yetime egitim destegi verilirken 2014-2015 egitim ögretim döneminde 81 ilde 6 bin 07 okul, 16 bin 747 yetimle kardes oldu. 928 Kuran kursundan da bin 380 yetime destek geldi. 25 bine yakin sinif, 750 bin ögrenci iyiliklerde yarisarak önemli bir sosyal sorumluluk projesinin içinde yer aldi.
Kitalar arasi dostluk ve kardeslik
Proje; savas, dogal afet, yoksulluk, hastalik gibi sebeplerle hem Türkiye'de hem de dünyanin çesitli ülke ve bölgelerinde babasini veya annesini kaybetmis olan yetim çocuklarin günlük ihtiyaçlarinin Türkiye’deki ögrenciler tarafindan karsilanmasini ve bu yolla dostluk ve kardesligin kitalar arasindaki yegane köprü haline gelmesini amaçliyor.
Projeye nasil destek olabilirsiniz?
Projeye katilan siniflarin bir yetimi desteklemeye karar verdikten sonra en az bir yil boyunca her ay düzenli olarak 100 TL toplamasi gerekiyor. Çocuklar ve gençler kardeslerini IHH'nin Sponsorluk Destek Sistemi kapsaminda yetim çalismalarini yürüttügü 56 ülke ve bölgeden seçiyor.
Sponsorluk süreci baslatildiktan sonra siniflar adina eslestirilen yetimlerin; ülkesi, adi, yasi ve fotografini içeren "Yetim Özet Bilgi Formu" posta ve e-posta yoluyla her sinifa ayri ayri gönderiliyor. Siniflar dilerse yetim kardeslerine mektup yazabilir ve destek verdikleri yetim kardeslerinden mektup alabilirler. Böylece Türkiye'den dünyaya uzanan yetim kardesligi, mektup arkadasligiyla da pekistirilebilir. Bir yilin sonunda dileyen siniflar sponsorluklarina ayni yetim kardesleriyle devam edebilecekler.
Sizler de okul, kurum ve isyerlerinizde yetim kardesligi ile ilgili bilgi almak, ülkemiz veya dünyanin çesitli ülkelerinden bir yetim kardes edinmek için 0 546 210 34 15 numarali telefondan bilgi alabilir veya sunum için görüsebilirsiniz.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284