Hijyen Egitimi Protokolü Imzalandi

Il Milli Egitim Müdürlügü ile Esnaf Odalari Baskanlari arasinda “Hijyen Egitimi Protokolü Imza Töreni” ve bilgilendirme toplantisi gerçeklestirildi.

Hijyen Egitimi Protokolü Imzalandi

Öncelikle Meslekî Egitim Merkezi Müdürü Fatma Ari ve Müdür Basyardimcisi Ertugrul Ersahince tarafindan, merkezde yapilan çalismalarla ilgili bilgiler verildi. Çiraklik, kalfalik ve ustalik egitimleri; meslekî sertifikalarin denklik islemleri, ticaret ve sanayi kuruluslari ile esnaflarla birlikte çalisma is ve islemleri, açikögretim lisesi ve ortaokulu ögrenci kayitlari ve islemleri konusunda bilgilendirme yapildi.
Yapilan açiklamalarda 5 temmuza kadar hijyen egitiminin bitirilmesinin zorunlu oldugu bilgisi paylasildi. Bu kapsamda Karaman’da çalisan bütün fabrikalardaki isçiler, lokanta, firin, kantin, pastane gibi her türlü yiyecek içecek hizmeti sunan is yerlerinde çalisanlar, berber ve kuaför personelinin almasi zorunlu oldugu egitimler yogun bir sekilde devam ediyor.
Esnaf ve Sanatkârlar Odasi Birligi Baskani Ahmet Yenilmez protokol imza töreninde yaptigi konusmada Meslekî Egitim Merkezi çalisanlari ile iç içe olduklarini, sanayi esnafinin çiraklik ve kalfalik egitimleri konusunda egitim merkezinin çalismalarindan memnun olduklarini ifade etti. Yenilmez, bu ögrencilerin teorik ve pratik egitimlerle birlikte yetistirildigini belirtti.
Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu Meslekî Egitim Merkezinde çirak, kalfa ve usta egitimlerinin titizlikle gerçeklestirildigini, bu ögrencilerin ustalarinin yaninda almis olduklari pratik bilginin yaninda egitim merkezinde teorik bilgi ile kendilerini gelistirdiklerini belirtti. Sultanoglu, “Böylece sanayi esnafinin yaninda çalisan çirak ve kalfalarin; mesleki yeterliliginin yaninda kendilerine güvenen, çaliskan, dürüst, is ahlakini benimsemis bireyler olmasini hedefliyoruz.” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284