Hikmet Elitas’in Eseri Altin Elma Sarkisi’nda Mansiyon Aldi

Sözleri Karamanli sairimize ait sarki Altin Elma finalinde yaristi. TRT ile Amasya Belediyesinin ortaklasa düzenledigi 10. Altin Elma Türk Sanat Müzigi beste yarismasina katilan 567 sarkidan sözlerini Hikmet Elitas’in yazdigi ve Bestekâr Abdullah Kantar tarafindan hicazkâr makaminda bestelenen “Koy Bölünsün Uykularim Ikiye” isimli sarki ile birlikte ilk ona giren eserler 13 Haziran Cuma günü Amasya’da Yavuz Selim Meydani’nda yaristi. Yarisma TRT Müzik Tv’den canli yayinlanirken, yarismada eserlerin bestekâr ve söz yazarlari da hazir bulundu.

Hikmet Elitas’in Eseri Altin Elma Sarkisi’nda Mansiyon Aldi

Jüride, Amasya Belediye Baskani Cafer Özdemir, TRT Müzik dairesi Baskani Deniz Çakmakoglu, Prof.Dr.Ahmet Hakki Turabi, Ali Senozan, Dr.Hüsamettin Olgun, Kutlu Payasli, Bestekar Mahmut Ogul, Necip Gülses, Nesrin Sipahi ve Sadun Aksüt’ün yer aldigi finalde eserleri TRT.nin Türk Sanat Müzigi saz sanatçilari esleginde yine TRT sanatçilarindan Tugçe Pala, Alp Arslan, Nusret Yilmaz ve Seda Gökkadar seslendirdi. Sözlerini Hikmet Elitas’in yazdigi Koy Bölünsün Uykularim Ikiye isimli Hicazkâr makamindaki sarkiyi altinci sirada TRT Sanatçisi Tugçe Pala seslendirdi.
Birinciligi güfte ve bestesi kendisine ait olan ‘Özümde, sözümde, dilimde neyse’ adli eseriyle Kültür Bakanligi Sanatçisi Osman Ergen kazanirken Koy Bölünsün Uykularim Ikiye isimli sarki Mansiyona deger görüldü. Ödülünü Amasya belediye Baskani Cafer Özdemir’den alan Hikmet Elitas’i yarismada sarkiyi seslendiren TRT sanatçisi Tugçe Pala’da Kutladi. Yarismada derece ve mansiyon alan eserler TRT repertuarina da alindi.
Ünlü sunucu Mustafa Yolasan’in sunuculugunu yaptigi yarismayi, Vali Ibrahim Halil Çomaktekin, TRT Genel Müdürü Ibrahim Sahin ile diger yetkilileri ve çok sayida müziksever de izledi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284