Hiz Sinirinda Yeni Düzenleme

Emniyet Genel Müdürlügü, sehir içinde hiz sinirinin arttirilmasina olanak saglayacak düzenleme yapti.

Hiz Sinirinda Yeni Düzenleme

Karayollari Trafik Kanunu, motorlu araçlarin cins ve kullanma amacina göre sürülebilecegi en fazla hiz sinirini, sehirler arasi çift yönlü karayollarinda 90 kilometre, bölünmüs yollarda 110 kilometre, otoyollarda da 120 kilometreyi geçmemek üzere yönetmelikte belirlenmesini ön görüyor.
Karayollari Trafik Yönetmeligi ile yerlesim yerleri içindeki hiz limitleri 50 kilometre olarak belirlenmis ve Ulasim Koordinasyon Merkezleri (UKOME) ile il trafik komisyonlarina yerlesim yerleri içindeki hiz limitlerini 20 kilometreye kadar artirma yetkisi verilmisti. UKOME ile il trafik komisyonlari, birçok sehir içi ana yolda hiz sinirini 20 kilometre arttirarak 70 kilometreye çikarmisti.
Emniyet Genel Müdürlügü Trafik Dairesi Baskanligi, yerlesim yerleri içerisindeki trafik sikisikligini azaltmak ve akiciligi saglamak amaciyla diger ülkelerde oldugu gibi sehir içinde bulunan ve sehirler arasi yollarin standartlarina sahip olan bölünmüs karayollarinda hiz sinirinin arttirilmasina olanak saglayan düzenleme hazirladi.
Düzenlemenin yürürlüge girmesinden sonra UKOME veya il trafik komisyonlarinca karar alinmasi halinde yerlesim yeri içindeki bölünmüs yollarda hiz siniri 70 kilometreden 80 kilometreye çikarilabilecek.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284