‘Hizli Tren Projesi’ Adana Için Gerçek Oluyor

Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakanligi`nin Konya, Karaman, Eregli, Adana, Mersin ve Gaziantep arasi hizli tren projesini 2013 yili yatirim programina aldigi bildirildi.

‘Hizli Tren Projesi’ Adana Için Gerçek Oluyor

Adalet ve Kalkinma Partisi (AK Parti) Adana Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Mehmet Sükrü Erdinç, hizli tren projesinin detaylarini ve gelinen asamanin son halini konusmak üzerine Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollari (TCDD) Genel Müdürü Süleyman Karaman ile bir araya geldi.
TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman görüsme sirasinda, Türkiye'nin belirli bölgelerinde Yüksek Hizli Tren, bazi bölgelerde Hizli Tren ve diger bölgelerinde ise Konvansiyonel hatlar yaptiklarini ve Yüksek Hizli Trenlerin 250 km hizla, hizli trenlerin ise 200 km hizla gittigini ifade etti.
Adana ve çevresinin liman bölgesi olmasi sebebiyle bu bölgede yük tasimaciliginin önemine dayanarak hizli tren hattinin yapildigini, yüksek hizli tren hatlarinda yük tasimaciliginin yapilamadigini belirten Karman, “Bu çerçevede; Konya-Karaman hizli tren hattinin ihalesini yaptik, Karaman-Ulukisla hizli tren hattinin projesini tamamladik yakinda ihaleye çikaracagiz. Ulukisla-Adana Hizli Tren Hattinin Proje çalismalarina basladik etütleri yapiliyor. Adana-Mersin arasi Hizli Tren Hattinin ihalesini yaptik. 4 hat olarak yapilacak olan Adana-Mersin hatti için 2013 yili içerisinde çalismalara baslayacagiz. Adana-Gaziantep Hizli Tren Hattinin ise bir kisminin ihalesini yaptik, kalan kisminin projesi hazirlandi ve yakinda ihaleye çikartacagiz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284