Hizli Tren Seti Alim Ihalesi Ertelendi

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollari (TCDD) Genel Müdürlügü`nün, Ankara-Konya Yüksek Hizli Tren (YHT) hattinda artan talebi karsilamak ve karsilikli sefer sayisini artirmak amaciyla, daha önce 6 Kasim`da yapilacagi duyurulan, 6 adet çok yüksek hizli tren seti almak için açtigi ihale, 16 Kasim`a ertelendi.

Hizli Tren Seti Alim Ihalesi Ertelendi
TCDD, Ankara-Konya Hizli Tren Hattinin Gelistirilmesi Projesi kapsaminda, yüzde 5 yedekleriyle birlikte 6 adet çok yüksek hizli tren seti ve bir simülatör ile 7 yil süreli bakim-onarim ve temizlik hizmeti almak için ihaleye çikmisti.
Daha önce 10 Ekim'de yapilacagi duyurulan, firmalardan gelen talep üzerine 6 Kasim'a ertelenen ihale, yine firmalarin talebi üzerine 16 Kasim 2012 tarihine ertelendi.
TCDD Genel Müdürlügü'nce Demiryolu Modernizasyonu Projesi'nin finansmani için Islam Kalkinma Bankasi'ndan kredi talebinde bulunulmus, söz konusu kredinin bir bölümünün yüzde 5 yedekleriyle birlikte 6 adet çok yüksek hizli tren seti ve 1 adet simülatör ile 7 yil süreli bakim-onarim ve temizlik hizmeti alimi için kullanilmasi planlanmisti.
-Ihale sartlari-
Söz konusu hizmeti satin almak üzere açilan ihalede, isteklilerden kapali zarfla teklif alinacak. Ihale, Islam Kalkinma Bankasi Finansmani uyarinca Mallarin ve Islerin Satin Alinmasi ile ilgili rehberde belirtilen uluslararasi rekabete açik ihale ve son-yeterlilik islemlerine göre yapilacak. Ihale, bu rehberde belirtilen uygun niteliklere sahip ülkelerden, tüm teklif sahiplerine açik olacak.
Isteklilerin, ihalede yeterlilik alabilmesi için ihale dokümaninda belirtilen minimum yeterlilik kriterlerini karsilamasi gerekiyor. Söz konusu kriterlerde, "isteklilerin son 7 yil içerisinde (2005-2011) her biri en az 180 milyon avro degerinde iki benzer sözlesmede deneyim sahibi olmasi ve bu sözlesmelerden en az birini basariyla tamamen bitirmis olmasi" sarti araniyor.
Istekliler, Türkçe ve Ingilizce set halinde hazirlanmis eksiksiz ihale dosyasini yazili basvuruyla, TCDD Genel Müdürlügü'nden, 10 bin lira ödeyerek temin edebilecek.
Teklifler, 16 Kasim 2012 tarihinde, isteklilerin temsilcileri ve katilimcilarin önünde açilacak.
-Yeni setler daha hizli olacak-
Ankara-Konya YHT hattinda halihazirda kullanilan tren setleri saatte en fazla 300 kilometre hiz yapabiliyor ve saatte 250 kilometre isletme hiziyla çalistiriliyor.
Yeni alinacak tren setleri ise saatte 350 kilometre maksimum hiza sahip olacak ve saatte 300 kilometre isletme hiziyla çalistirilacak.
Iki il arasinda 1 saat 30 dakikalik sefer süresi, Ankara-Sincan arasinda hizmete geçecek Baskentray'in tamamlanmasiyla 1 saat 20 dakikaya, saatte 350 kilometre hiz yapabilen YHT setlerinin isletmeye alinmasiyla da 1 saat 15 dakikaya inecek.
Ankara-Konya arasindaki YHT seferleri karsilikli 8 seferle baslamis, artan talebin karsilanmasi için geçen yil Aralik ayinda karsilikli 14'e sefere çikarilmisti. Daha sonra eklenen iki seferle birlikte su anda günlük karsilikli 16 sefer gerçeklestirilen hatta, yeni setlerin devreye girmesiyle sefer sayisi ilk etapta 30'a çikacak.
Ankara-Istanbul YHT hattinin tamamlanarak hizmete girmesinin ardindan da karsilikli sefer sayisinin 40'a ulasmasi planlaniyor.
Ankara-Konya YHT hattinda çalistirilmak üzere yeni alinacak tren setleri, 480 koltuk kapasiteli olacak.
Kaynak: KonyaHaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284