Hızlı Trenden Haber Var!

Kısa adı KAREV olan Karaman Eğitim ve Kültür Sağlık Vakfı yöneticileri Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan’ı makamında ziyaret ettiler.

Hızlı Trenden Haber Var!

“Pandeminin yarattığı olumsuz koşullara rağmen, KAREV olarak bir yandan Vakıf faaliyetlerimizi sürdürmeye, bir yandan şehrimizin sorunlarını yetkili makamlara iletmeye devam ediyoruz” diyerek ziyaret hakkında açıklamalarda bulundu. 
İlk olarak vakıf çalışmaları ve vakfın geleceğe yönelik planlamalar ı hakkında Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan’a bilgilendirmelerde bulunan KAREV yöneticileri ziyarette Karamanlılar için kanayan bir proje haline gelen hızlı tren konusunda yaşanan mağduriyeti dile getirdiler. 
Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan KAREV Başkanı Bozkır “Ziyaretimizde Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, KAREV Kurucu Üyesi, hemşerimiz Mersin Milletvekili Lütfi Elavan'a yıllardır kanayan yara olan ve artık sabrımızı zorlayan Karaman - Konya arasında bir türlü hizmete açılamayan hızlı tren konusunu ve Karamanlıların yaşadıkları mağduriyeti dile getirdik. KAREV Başkan Yardımcımız Feridun Erdoğdu ile birlikte makamda gerçekleştirdiğimiz ziyaretimizde hızlı trenle yapılan yolcuktan bahsettik. Ankara'dan Karaman' a giderken Ankara'dan YHT ile Konya'ya hareket edip Konya Gardan taksi ya da dolmuşla şehirlerarası otobüs terminaline hareket edildiğini oradan da otobüse binip Karaman'a ulaşmaya çalıştığımız anlattık. Karaman'dan Ankara'ya dönüş yine aynı çileyle mümkün. Bu ıstıraba tahammül etmek artık mümkün değil diyerek Sayın Bakanımıza rahatsızlığımızı dile getirdik. Sayın Elvan bunun üzerine TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun ile görüşerek hızlı tren hattı ile ilgili firmanın sıkıştırılıp hattın bir an önce hizmete açılması için konuya yoğunlaşmalarını istedi. Genel Müdür Uygun 2021 Mayıs ayından önce hattın açılmasının mümkün olmadığını bildirdi. Ardından Taşımacılık Genel Müdürü Kamuran Yazıcı ile görüşerek Hızlı Tren hattı açılana kadar Karaman Konya arasına tren garları arası raybüs ya da otobüs ile direk ulaşım sağlanmasını söylediler. Karaman heyeti olarak Ulaştırma Bakanını ziyaret etmemiz konusunda önerimizi olumlu bulan Sayın Elvan bir an önce randevu alınması için yardımcı olacağını söyledi. Karaman Milletvekili seçildiği günden itibaren İlimiz ve bölgemizde özellikle ulaşım alanında gerçekleştirdiği çalışmalarla yıllardır yapılmayan projeleri bir bir hayata geçiren Sayın Elvan dernek olarak yürüttüğümüz faaliyetlerimizde ve Vakfımızın kurulma aşamasında her zaman yanımızda olmuş, KAREV olarak öğrencilere tablet verilmesi için başlattığımız kampanyaya destek vereceğini belirtmiştir. Partiler üstü duruşu kucaklayıcı ve yapıcı yaklaşımlarıyla hep takdir ettiğimiz ve sevip saydığımız sayın bakanımıza Rıza Duru'nun büyük emeklerle hazırladığı Gelenekten Aşeneye Karaman Mutfağı ve Rıfkı Boynukalın'ın hazırladığı Toprak Damlı Evlerin Çocukları kitaplarını takdim ettik. Değerli Bakanımıza samimi içten yaklaşımları için çok teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz” dedi.
Haber: Senem YAVUZASLAN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284