HOKAF ‘Arabaşı’  Programında Hemşerileri Buluşturdu

Hollanda Karamanlılar Federasyonu (HOKAF), kış mevsimi dolayısıyla, her yıl geleneksel hale getirdiği ‘arabasi sofrasında’ hemşerilerini buluşturdu.

HOKAF ‘Arabaşı’  Programında Hemşerileri Buluşturdu

Geçtiğimiz günlerde Schiedam İslam Merkezi Salonu’nda gerçekleştirilen arabaşı sofrasına 300’e yakın vatandaş katıldı.

Kuran tilavetiyle başlayan programa Denk Partisi Milletvekili Selçuk Öztürk, Hollanda Müsiad Başkanı Ali Bekdur, Charlois Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Baran, Kralingen-Crooswijk Belediye Meclis üyesi Oktay Ünlü, bazı STK’ların temsilcileri, köy dernekleri başkanları, Hollanda’nın farklı bölgelerinden Karamanlı vatandaşlar ile Hokaf yöneticileri katıldı.

Hollanda’daki Karamanlıları Hokaf çatısı altında kültürel ve sosyal faaliyetlerle buluşturma maksadıyla düzenledikleri arabaşı programına her geçen yıl daha da yoğun talep olduğunu belirten Hokaf Başkanı Mustafa Duyar, “Geleneksel hale getirdiğimiz ‘’Arabaşı ‘’ gecemizin 2’ncisini gerçekleştirmekten dolayı mutluyuz. Hollanda’daki hemşerilerimizin katılımıyla, bu yılda geleneğimizi devam ettirdik. Arabaşı bizim kültürümüzde önemli bir yere sahip. Bu arabaşı gecesinin düzenlemesinde emeği geçen özellikle gönüllülerimize teşekkür ediyorum. Hokaf olarak 2016’da birçok önemli programa imza attık. 2017 içerisinde de farklı etkinlikler tertip etmeyi planlıyoruz. Bu vesileyle Hollanda’daki hemşerilerimizin federasyonumuz vasıtasıyla bizlere ulaşmalarını, arzu ederlerse üye olmalarını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Gökkuşağı Sanat Merkezi tarafından birbirinden güzel türkülerin seslendirildiği gecede söz alan Denk Partisi Milletvekili Selçuk Öztürk, “Arabaşı aracı kılınarak insanlarımızın bir araya getirilmesine vesile oldukları için Hokaf yönetimini alkışlıyorum. Günümüz şartlarına baktığımız zaman Hollanda’da bu gibi birliktelikler eskisi gibi kolay olmuyor ve gerçekten çok zor. Çünkü bir araya gelmemizi istemiyorlar. Çünkü bir araya geldiğimiz zaman güçlü olacağımızı, haklarımızı savunacağımızı bildikleri için istemiyorlar. Bizleri parçalamak bölmek istiyorlar. Seçimler yaklaşıyor, biz Denk olarak gece gündüz demeden vatandaşımızın ayağına giderek projelerimizi anlatıyor, neler yapabileceğimizi birinci ağızdan dile getiriyoruz. Vatandaşlarımızın sorunlarını ve taleplerini dinliyoruz. 15 Mart’ta ya tarih yazacağız, ya da 15 Mart’ta tarih olacağız. Bunu sizler belirleyeceksiniz.” dedi.

Hokaf Genel Sekreteri Ayhan Tonca ise Hokaf’ın kuruluşundan bugüne kadar olan çalışmaları ve faaliyetleri hakkında katılımcılara slayt eşliğinde bilgi sundu.

Öte yandan Hokaf Yönetim Kurulu üyesi Havva Naz Kara da, Hokaf’ın Çocuk hastalığı (Kelebek hastalığı) ile alakalı başlatılan kampanya hakkında kısa bir sunum yaptı. Kara şunları söyledi: “Çocuk hastalığı diğer bir adıyla Epidermolysis Bullosa olan çocuk hastalığı içi su dolu kabarcıklar şeklinde meydana gelen genetik bir cilt hastalığıdır. Birçok kişi tarafından kelebek çocuk hastalığı olarak da bilinir. Kelebek hastalığında deri çok hassas olduğu için küçücük bir temas sürtünme veya basınç uygulanması halinde deride hemen su kabarcığı oluşur ve cildin bütünlüğü bozulabilir. Kelebek hastalığında su dolu kabarcıklar yalnız cildin dış bölümünde değil ağız içi, yemek borusu, mide, solunum yolları ve bağırsaklar gibi iç organlarda da görülebilir. Bu nedenle bu hastalık sistemik bir hastalıktır. Başlatmış olduğumuz bu kampanyamıza lütfen destek olalım, çevremizdeki insanlarımıza da duyuralım. Yardımda bulunmak isteyenler Hokaf NL65INGB0006871785 numaralı banka hesabına ‘Kelebek Çocuklar Kampanyası’ adı altında katkı sağlayabilirler. İrtibat için ise +31.634.845.950 numaralı telefondan detaylı bilgi alınabilir.”

Programın devamında ise yönetim kurulunda ufak bir değişikliğe giden Hokaf, yeni üyelerinin lansmanını yaptı. Buna göre yeni yönetim kurulu üyelerinin isimleri ve görevleri şöyle:

Başkan: Mustafa Duyar - Başkan Yardımcıları: Gülseren Kuş, İlhami Gülmüş ve Hasan Güzel (Lahey Bölge Sorumlusu) - Genel Sekreter: Ayhan Tonca - Utrecht Bölge Sorumlusu ve İşadamları Komisyonu Başkanı: Adem Güneş - Basın ve Tanıtım Başkanı: Mehmet Ali Topcu - Sekreter: Ülkü Şen – Muhasip: Abdullah Arlı - Eğitim ve Kültür Başkanı: Mehmet Ali Kondu - Kadın Kolları Başkanı: Safiye Baytekin - Kadın Kolları Başkan Yardımcısı: Havva Naz Kara - Gençlik Kolları Başkanı: Ramazan Büyükçelik - Yönetim Kurulu Üyeleri: Erkan Özçelik ve Recep Boylu.

Öte yandan Hokaf aracılığıyla Türkiye’den staj görmek maksadıyla Hollanda’ya gelen ve burada stajını tamamlayan 2 üniversite öğrencisi kısa birer konuşma yaparak başta Hokaf yönetimine ve diğer ilgililere ayrı ayrı teşekkür ettiler.

Yapılan konuşmaların ardından yöresel yemek arabaşı ikram edildi, katılımcılar geç saatlere kadar birbirleriyle sohbet ettiler.

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2017, 15:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284