HOKAF Is Adamlariyla Bulustu

HOKAF Baskani Duyar: “Federasyonumuzun Ayrilmaz Bir Parçasisiniz”

HOKAF Is Adamlariyla Bulustu

Kisa adi HOKAF olan ve bu yilin basinda kurulma çalismalarini tamamlayan Hollanda Karamanlilar Federasyonu; Hollanda’daki Karamanli girisimcileri kahvaltili istisare toplantisinda bulusturdu.
Rotterdam Kösk Restoran’da bir araya gelen isadamlarina, “Kuruldugundan beri neler yapti, bundan sonra neler yapacak, siz degerli hemseri isadamlarimizla fikir alisverisinde bulunmak, sizlerin degerli tecrübelerinizden istifade etmek için bu toplantiyi düzenledik” diyen HOKAF Baskani Mustafa Duyar, “Özellikle Hollanda’daki köy derneklerimiz araciligiyla, Hollanda’da ne kadar Karamanli girisimcimizin oldugunu tespit edip, onlarla irtibat kurmak istiyoruz”, açiklamasinda bulundu.
-TECRÜBELERINIZDEN FAYDALANMAK ISTIYORUZ-
HOKAF Baskani Duyar, “Karamanlilar olarak Hollanda’da en fazla nüfusa sahip (yaklasik 50 bin) biziz. Bu potansiyeli iyi degerlendirmemiz gerektigini düsünüyorum. Bazi istatistiki verilere göre Hollanda’da 23 bin civarinda Türk kökenli girisimci oldugunu biliyoruz. Bunun büyük bir oranini hemseri girisimcilerimiz olusturuyor. Bu bir araya gelisimizin sebebi esasen sizleri dinlemek, sizlerin tecrübelerinden yararlanmak içindir. Inaniyorum ki, birlikte el ele vererek daha güzel -hayirli isler yapacagiz. Özellikle köy derneklerimiz, isadamlarimiz ve iskadinlarimizla yeni projelere imza atmak istiyoruz. Siz degerli girisimcilerimiz; federasyonumuzun ayrilmaz bir parçasisiniz.” seklinde konustu.
HOKAF Baskan Yardimcisi Mehmet Kabakyer ise, geçen süre içinde yapilan çalismalar ve bundan sonra planlanan çalismalar hakkinda bilgiler verdi.
-ÇALISMALARIMIZ; DIN-DIL-KÜLTÜR EKSENINDE-
Kabakyer, “Federasyon olarak dil, din, kültürel ekseninde, bilhassa gelecek nesillerimize yönelik çalismalar yapmak istiyoruz. Bu yüzden Gençlik Kollarimiz, Kadin Kollarimiz ve Kültürel Faaliyet Birimimizi olusturduk. Bu olusumlarimizin bundan sonra HOKAF adina daha da verimli isler yapacaklarina inaniyorum.” dedi.
Kabakyer, “HOKAF çatisi altinda çalismalar yapmasi için ‘Karamanli Girisimciler Komisyonu’ birimini olusturduk. Federasyon yönetimimiz istisare sonunda Karamanli isadamlarimizdan Nebi Sancar’i bu komisyonun baskani olarak görevlendirdi. Kendisinin, Hollanda’daki Karamanli girisimcilerimizi federasyonumuzun çatisi altinda toplamak için canla basla çalisacagindan süphemiz yok.” açiklamasinda bulundu.
-EN IYISINI YAPMAYA ÇALISACAGIM-
Karamanli Girisimciler Komisyonu Baskani Nebi Sancar ise sunlari söyledi: “Dogruyu söylemek gerekirse bu görev banim için sürpriz oldu. Ancak bana layik görülen bu görevi de hakkiyla, elimden geldiginin en iyisini yapmaya çalisacagim. Basarili olmak ve güzel islere imza atmak için gerek köy dernekleriyle gerekse Karamanli isadamlari ile karsilikli istisare ederek çalismalar yapmak istiyorum.”
Karamanli Isadami Cemal Özel ise, “Benim özellikle vurgulamak istedigim durum, önceleri yapilan benzer toplantilara katilim sekiz on kisiyi geçmezken, bugünkü katilimin yüz kisiye yakin olmasi son derece önemli ve anlamlidir. Yönetim demek ki iyi ve dogru seyler yapiyor, bizlere düsen ise maddi ve manevi destek olmaktir.” dedi.
Hollanda’da seyahat sektöründe tecrübeli ve bazi STK’larin olusumunda bizzat yer alan Benelüks Trabzonlular Dernegi Baskani isadami Aydin Bayka da, toplantiya katilanlarla bazi tecrübelerini paylasti.
Programin son bölümünde ise dilek, temenni ve isteklerin yer aldigi konusmalar oldu.
Konusmacilar, Hollandali Türkler olarak birlik ve beraberlige en çok ihtiyaç duyuldugu su günlerde HOKAF’in çalismalarini takdirle karsiladiklarini söylediler ve basari dileklerini ilettiler.
Mehmet Ali Topcu – ROTTERDAM
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284