HOKAF Üyeleri Karaman’da

Hollanda’da yaşayan Karamanlılar tarafından kurulan Hollanda Karamanlılar Federasyonu Başkanı Mustafa Duyar, Avrupa Çataklılar Derneği Başkanı Mustafa Koçak, Hollanda Karamanlılar Federasyonu yönetim kurulu üyeleri Ali Konuk ve Adem Güneş tatillerini geçirmek için geldikleri Karaman’da KGRT’yi ziyaret ederek Vakıf çalışmaları hakkında bilgi verdiler.

HOKAF Üyeleri Karaman’da

Ziyarette konuşan HOKAV Başkanı Mustafa Duyar, “Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitemizi ziyaret ettik. Kampus alanını gezdik. 51 yıl önce babalarımız Hollanda’ya gidip yerleşmişler. Ben ikinci kuşağım. Hollanda’da bildiğiniz gibi 450-500 bine yakın Türk var. Bunların içinde 45-50 bini Karamanlı. Hollanda’da yaşayan en Türk vatandaşı sayısında en fazla orana sahibiz. Hollanda’da bulunan federasyonlar arasında en büyüğü de bizim federasyonumuz. Neticede federasyonumuza bağlı olan Ticaret Odasına kayıtlı olan 15 tane köy dernekleri var. Her bir köy derneklerimizin de 300-350’ye yakın üyesi bulunuyor. Dolayısıyla Federasyonumuzun 6 bin üyesi var. Hollanda’da 20 bine yakın işadamından 2 bini Karamanlı. Karamanlı işadamlarımız yüz güldürüyor. HOKAV olarak İşadamları Komisyonu kurmamızdaki amaç buydu. Hollanda’daki yatırımcılarımızı Karaman’a yönlendirip, Türkiye’ye yatırım yapmalarını sağlamaktır” dedi.

Avrupa Çataklılar Derneği Başkanı Mustafa Koçak’da, “KGRT’yi yıllardır takip ediyoruz. Karaman’a ve Karamanlılara hizmet ediyorsunuz. Tabi bu hizmet halkımız için çok önemli” dedi.

Hollanda Karamanlılar Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri Ali Konuk ve Adem Güneş’de, “Sizlerin bizi böyle karşılamasından mutluluk duyduk. Karaman gönlümüzde her zaman var. Belki Hollanda’da büyüdük orada yaşıyoruz ama Karaman bizim memleketimiz ve gönlümüz her zaman burada” dediler.

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2018, 15:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284