HOKAF’dan Baskonsolosa Nezaket Ziyareti

Hollanda Karamanlilar Federasyonu (HOKAF), Rotterdam Baskonsolosu Sadin Ayyildiz’i makaminda ziyeret ederek, çalismalari hakkinda bilgiler sundu.

HOKAF’dan Baskonsolosa Nezaket Ziyareti

Kalabalik bir heyetle ziyaret gerçeklestiren HOKAF’i toplanti salonunda agirlayan Rotterdam Baskonsolosu Sadin Ayyildiz, çocuklarimiza Türkçe’nin ögretilmesinin önemine degindi.
1 Ekim 2015 tarihinde göreve baslayan Rotterdam Baskonsolosu Sadin Ayyildiz’a hos geldin ziyaretinde bulunan HOKAF Baskani Mustafa Duyar baskanliginda Mehmet Kabakyer, Nebi sancar, Erkan Özçelik, Mehmet Ali Topcu, Safiye Baytekin, Havva Kara, Senay Tosun, Ilhami Gülmüs ve Hasan Güzel’den olusan heyet, baskonsolosa basari dileginde bulundu.
Türk çayi esliginde 1,5 saat süren ziyarette Baskonsolos Sadin Ayyildiz’a HOKAF’in yaptigi faaliyetler ve yapmayi planladigi organizeler aktarilirken, Hollanda'da yasayan Türk toplumunun sorunlari ele alindi.
HOKAF Baskani Mustafa Duyar, “12 köy derneginden olusan federasyonumuz, Ocak 2015 itibariyle kuruldu. Federasyonumuz bünyesinde is adamlari, kadinlar ve gençlik komisyonlari mevcut. Din, dil ve kültür merkezli faaliyet ve organizasyonlar düzenlemek amacindayiz.” dedi.
Toplantida, özellikle 2004 yilinda okul dersleri disina alinan Türkçe derslerinin durumu konusuldu.
Baskonsolos Sadin Ayyildiz bize burada dogup büyüyen çocuklarin kendi anadillerini ögrenme haklarinin oldugunu söyledi.
18 yildir TC. Disisleri Bakanligi’nda görev yaptigini dile getiren Baskonsolos Ayyildiz, Özbekistan, Avusturya ve Kazakistan’da görev yaptiktan sonra 1 Ekim 2015 itibariyle Rotterdam Baskonsolosu olarak atandigini sözlerine ekledi.
Baskonsolos Sadin Ayyildiz sunlari söyledi: “Hollanda Türk toplumunun kat ettigi yol azimsanmayacak derecededir. Üniversitelerde ögrenim gören ögrenci sayimizin her geçen gün artis göstermesi sevindirici bir durum. Türkiye’den gelen vatandaslarimizin artik ‘isçi’ statüsünden çikip, ‘girisimci, üretken, birkaç dil bilen’ bir toplum olarak temayüz ediyor. Bu süreçte açikcasi hem gurur duymak hem de bu süreci desteklemek, ortaya çikabilecek sorunlari gidermek için elimizden geleni yapmaliyiz.”
Ziyarette, TC. Lahey Büyükelçiligi’nde ‘Egitim Müsaviri’ olmasinin önemi bir kez daha gündeme geldi. Görüsmede, Hokaf yönetimi tarafindan Baskonsolos Sadin Ayyildiz’a ‘hos geldiniz’ pastasi takdim edildi.
Mehmet Ali Topcu / ROTTERDAM - HOLLANDA
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284