Hollanda’daki En Yasli Hemserimize, Bizbize’den Ziyaret

1982 senesinde Hollanda’ya gelen ve o tarihten bu yana felçli olarak huzurevinde kalan, aslen Dagal köyünden olan Hollanda’daki en yasli hemserimiz Hasan Koçak, unutulmadi…

Hollanda’daki En Yasli Hemserimize, Bizbize’den Ziyaret

Geçirdigi bir rahatsizlik sonucu belden asagi felçli olan Hollanda’daki en yasli (91) Karamanli hemserimiz Hasan Koçak, Hollanda’nin Delft kentindeki De Bieslandhof Huzurevi’nde; kapisini çalacak, elini sikacak insanlarin yolunu gözlüyor.
Yüzündeki tebessümü hiç eksik olmayan ve yillara adeta meydan okuyan Hasan Koçak’i BizBize Karaman Platformu yalniz birakmadi. Ali Yagci, Ercan Uyrum, Erkan Özçelik, Mehmet Ali Topcu ve Ali Dogan’dan olusan heyet; Hasan amcayi Delft’teki huzurevinde bayram dolayisiyla ziyaret etti.
-Ziyaret Bekliyor-
Söyledigi türküler ve anlattigi hatiralarla duygulanan Hasan amca, özellikle Hollanda’da yasayan hemserilerimizden kendisini ziyaret etmelerini bekliyor. Yillardir ayni huzurevinde kalan ve fazla ziyaretine gelen olmadigindan dolayi üzgün!
BizBize heyetine tesekkür eden Hollanda’daki en yasli hemserimiz, lisan bilmedigi için zor günler yasadigini, derdini anlatmak için taklit bile yaptigini söyledi. Yaslilara ve hastalara ziyaret yapmanin çok sevap oldugu tavsiyesinde bulunan Hasan amca; akraba, arkadas veya dost kim olursa mutlaka ziyaret etmenin son derece önemli oldugunu ifade etti.
Hollandaca bilmedigi için huzurevi personeliyle anlasamayan hemserimiz, günlük gerekli olan ihtiyaçlarini gidermek için Türkçe-Hollandaca kelime ve cümleleri kagida yazip, duvara astirmis. Neye ihtiyaci olursa bu kagittan okuyarak hemserilere derdini anlatiyor. Hastane personelinden memnun olan Hasan amca, kendisiyle çok iyi ilgilendiklerini anlatti.
Kolonya ve bayram sekeri ikraminda bulunan Hasan amca BizBize’den, tekrar ziyaretine gelmelerini istedi.
Bayram dolayisiyla kendisini ziyarete gelenlere tesekkür eden Hasan amcayla tekrar bulusmak üzere veda edildi.
Yazi ve Fotograf: Mehmet Ali Topcu
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284