Hollanda’daki Karamanlilar Tek Çati Altinda Birlesiyor

Hollanda’daki Türk Sivil Toplum örgütlerinden olan Hollanda Karamanlilar Vakfi(HOKAV) ile Hollanda BizBize Karaman Vakfi; daha güçlü ve ortak adim atmak adina Hollanda Karamanlilar Federasyonu(KARFED) çatisi altinda birlseme karari aldilar.

Hollanda’daki Karamanlilar Tek Çati Altinda Birlesiyor

Rotterdam’daki Metkon ofisinde gerçeklesen toplantida KARFED’in ‘Geçici Yönetim Kurulu Baskani’ sifatiyla Mehmet Kabakyer, yeni olusum hakkinda katilimcilara bilgiler verdi.
KARFED’in tamamen birlestirici, sahislara göre degil bilakis sisteme göre sekilleneceginin altini çizen Kabakyer, “Hollanda’daki hemserilerimizin genelinin onayi ile ortak bir konsensüs hazirlamak istiyoruz. Yeni olusumda daha çok gençlere görev ve sorumluluk vermek istiyoruz. KARFED, öteleyici degil aksine birlestirici bir yapiya sahip olacak. HOKAV ve BizBize Karaman yönetimiyle yaptigimiz görüsmeler sonucu 'ortak hareket etme’ yönünde prensip karari alindi. Buna göre, HOKAV ve BizBize Karaman, 31.Aralik.2014 tarihine kadar faaliyetlerini sürdürebilecek ancak 31.Aralik.2014’e kadar da feshedilmis olacak. 1.Ocak.2015 itibariyle Hollanda’daki Karamanlilar, KARFED çatisi altinda tek bir olusum olarak faaliyetlerine start verecek.”
“KARFED bünyesinde ana yönetimin yanisira ‘Gençlik ve Kadin Kollari’ yönetimleri olacak. Ayrica bu yeni olusumda, ‘Köy Dernekleri, Isverenler, Egitim, Spor Komisyonlari’ da yer alacak. Her 3 senede bir genel kurul olacak ve isteyen hemserilerimiz yönetim kurulunda görev almak için adayligini koyabilecek. Tamamen seffaf bir yapiyla çalismalar yapacak olan KARFED, köy dernekleri komisyonuna temsilci göndermek için her köy derneginden en az 25 aile üye sarti getirilecek. Yil sonuna kadar ‘ortak tüzük’ üzerinde çalismalar yapilacak. KARFED adina yeni bir hesap numarasi açilacak.” seklinde konustu.
BizBize Karaman Vakfi Baskani Fehmi Uzun, “Bütün hemserilemize esit ve adil sekilde davranilacagina inandigimiz KARFED’in geçici yönetimine BizBize’den 2 temsilci veriyoruz. Birlik ve beraberlik içinde ortak hareket ederek, daha güçlü bir yapiya kavusacak KARFED’in Hollanda’da, diger hemseri özörgütlerine örnek teskil etmesini temenni ediyoruz.” açiklamasinda bulundu.
Gerçeklesen toplantiya Mustafa Uysal, Hasan Erdem, Mehmet Ali Topcu, Erkan Özçelik, Mustafa Konal, Fehmi Uzun, Ali Konal, Ercan Uyrum, Mehmet Kabakyer ve Mahmut Eröztürk katildi.
Haber – Foto: Mehmet Ali Topcu
Rotterdam / Hollanda
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284