Hububat Ve Baklagil 1. Fark Ödemesi Destegi Icmalleri Askiya Çikti

Ülkemizde Hububat ve Baklagil fark ödemesini alan sekiz ilden biri olan ilimizde arazi toplulastirma çalismasi ve Kadastro Kanununun 22-A Maddesi geregi yapilan güncelleme çalismasi nedeniyle parsellerine verim atamasi yapilamayan çiftçilerimizin parsellerine verim atamasi çalismalari tamamlanarak 2012 üretim sezonu Hububat ve Baklagil Fark Ödemesi Destegi 1. Fark ödemesi ile ilgili çiftçi detayindaki icmaller askiya çikartildi.

Hububat Ve Baklagil 1. Fark Ödemesi Destegi Icmalleri Askiya Çikti

Konu ile ilgili bir açiklama yapan Il Gida, Tarim ve Hayvancilik Müdür vekili Mehmet Öztiryaki, “Karaman Ili Merkez Ilçeye ait köy ve beldelerden müracaat eden çiftçilerimizin hububat ve baklagil ürünü müstahsil makbuzlari ile ilgili bilgiler Il Müdürlügümüz tarafindan Bakanligimiz Çiftçi Kayit Sistemi’ne aktarilmistir. Bu bilgilere göre her köy için hububat ve baklagil fark ödemesi destegi normal hak edislerine esas teskil edecek Çiftçi Detayindaki Icmaller 26 Nisan -3 Mayis 2013 tarihleri arasinda kendi Köyünde/Mahallesinde, Il Müdürlügümüz ve Merkez Ziraat Odasi Baskanliginda olmak üzere 5 isgünü askiya çikartilmistir. Çiftçilerimizin öncelikle aski belgelerinde isimlerinin bulunup bulunmadigini, T.C. kimlik numaralari ve toplam destekleme miktarlarini kontrol etmeleri gerekmektedir. Maddi hatalara iliskin olarak yazili itirazlar askida kalma süresi zarfinda 5 isgünü içerisinde Il Müdürlügümüze yapilacaktir” dedi.
Itiraz olmadigi takdirde icmallerin kesinlik kazanacagini ifade eden Öztiryaki, çiftçilerin magdur olmamalari için aski belgelerinin mutlaka kontrol edilmesi gerektigini, aksi takdirde aski süresince herhangi bir itiraz olmaz ise icmallerdeki bilgiler dogru kabul edilecegini, daha sonra yapilacak itirazlarin degerlendirmeye alinmayacagini ve herhangi bir hak dogurmayacagini sözlerine ilave etti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284