Hükümet Bürokrati Geliyor

Kamudaki üst düzey yöneticiler `hükümet bürokrati` oluyor. Bu memurlar hükümetle göreve gelip, hükümetle gidecek.

Hükümet Bürokrati Geliyor

Hükümetin 657 sayili Memur Yasasi'nda yapacagi ancak bugüne kadar resmi olarak açiklanmayan degisiklikler belli oldu.
Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Faruk Çelik baskanliginda düzenlenen Kamu Personeli Danisma Kurulu Toplantisi'nda hükümet, 5 kritik maddeden olusan gündemini memur sendikalarina resmen bildirdi.
Gazetevatan'in haberine göre; Hükümet, bu kritik 5 madde hakkinda sendikalardan görüs istedi.
Hükümetin, bu görüsleri hazirlanacak yasa taslagina yansitip yansitmayacagi bilinmiyor. Ancak hükümet bu düzenlemeleri içeren bir yasa taslagini Meclis'ten geçirecegini de böylece ortaya koydu.
2 milyon memur, artik basinda sallanan 5 kritik düzenlemeyle yüzyüze...
Çelik'in sendikalardan görüs istedigi konularin basinda 'memurun statüsü' var. Görüs istenen ikinci konu, 'memura rotasyon' getirilmesi.
Yöneticilerin durumu
Bir diger konu ise daire baskani üzerindeki kadrolardaki yöneticilerin hükümetle gelip, hükümetle görevden ayrilmasi. Bakan Çelik'in toplantida, bu konuya iliskin olarak, "Bir iktidar geliyor, örnegin istemedigi bir müstesarla çalismak zorunda. Yerine atama yaptiginda ise digeri mahkeme karariyla geri geliyor" demesi dikkat çekici bulundu.
Dördüncü konu ise kariyer uzmanliklarinin kolaylastirilmasi. Örnegin Ingilizce bilme sartini kaldirmak veya daha kisa sürede uzman olunmasini saglamak gibi...
Son konu ise sicil yönetmeligi. Bakan Çelik, 6'nci bir basligi daha siralayarak buna da 'diger' basligi vermis. Bu madde de görüs istenen listede siniflandirilmayan konularin yeralacagi belirtiliyor.
Sendikalar endiseli
Kamu Personeli Danisma Kurulu Toplantisi'nda siralanan basliklarla ilgili memur sendikalarinin önümüzdeki hafta görüslerini bildirmek üzere Bakan Çelik baskanliginda yeniden biraraya gelmesine karar verildi.
Sendikalar konularla ilgili görüs vermek konusunda ise kararsiz. Hükümetin görüslerine ragmen hazirlanacak tasariya kendi bildigini yapacagindan endiseli. Toplantida da kendi görüslerini sözlü olarak kismen dile getiren bazi sendikalar oldugu ögrenildi. Örnegin rotasyon yerine belli bölgeleri maas ve ek ödemelerle tesvik edici uygulamalarin daha etkili olacagi görüslerini dile getirdiler.
 Kaynak: Haber7

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284