Hükümetten Çalisanlara 5 Müjde Birden!

Kamu personeline, belediye çalisanina, taseron isçisine müjdeler içeren çalisma tamamlandi.

Hükümetten Çalisanlara 5 Müjde Birden!

Sözlesmeliler kadroya alinacak, memurlara bir derece ve disiplin affi gelecek, uzman olma süresi kisalacak, taseron firmada çalisanlar haklarina kavusacak.
Takvim gazetesinin haberine göre hazirlanan tasari ile getirilen düzenlemeler söyle:
1) TÜM SÖZLESMELILER KADROYA
Halen görev yapan tüm sözlesmeliler kadroya geçirilecek. Sözlesmeli personelin kadroya geçirilmesi ile, Basbakanlik ve TRT gibi teskilat kanununa dayali sözlesmeli çalistiran kurumlarda sözlesmeliler kadroya alinacak. Sözlesmeli personel uygulamasi sona erecek. Mahalli idarelerde görev yapan tüm sözlesmeliler de kadroya geçirilecek. Ayrica belediyelerde çalisan geçici isçilerin de kadroya geçirilmesi gündemde. KIT'lerde çalisan üniversite mezunu isçilerden isteyenler memur kadrosuna geçebilecek. Özellestirme magduru olarak bilinen 4/C'liler de kadroya geçirilecek.
2)MEMURLARA BIR DERECE VERILIYOR
15 Ocak 2005'ten sonra göreve baslayan memurlara bir derece verilecek. 5289 sayili Memurlar ve Diger Kamu Görevlilerine Bir Derece Verilmesi Hakkinda Kanun ile, 15 Ocak 2005 tarihinde görevde bulunan memurlara bir derece verilmisti. 15 Ocak 2005'ten sonra göreve baslayan memurlar ile bu tarihten önce görevde bulunan memurlar arasinda ortaya çikan derece haksizligi gideriliyor. Getirilen düzenleme ile Devlet Memurlari Kanunu'nda yer alan memurlarin göreve baslangiç derece ve kademelerine birer derece ilave edilecek. Görevde bulunup da bir derece ilavesinden yararlanamayan memurlara bir derece verilmesi düzenlenerek, yillardir kangren olan sorun çözüme kavusacak.
3)DISIPLIN CEZALARINA AF
Memurlara disiplin affi geliyor. Yeni getirilecek düzenleme ile 14 Subat 2005 tarihinden itibaren islenmis fiillerden dolayi verilmis disiplin cezalari affedilecek.
4) IKI YILDA UZMANLIK
Halen, Hazine, planlama ve Basbakanlik gibi kurumlara, uzman yardimcisi olarak atandiktan sonra 3 yil sonunda hazirladigi tezlerde basarilan olanlar, yeterlik sinavina girerek uzman kadrolarina atanilabiliyor. Uzmanliga atama süresi 2 yila indiriliyor.
5) TASERON ISÇISINE TAZMINAT VE YILLIK IZIN
Kidem tazminati ve yillik izin konusunda sikayetleri olan taseron isçilerinin yüzü gülecek. Kamu kurum ve kuruluslarinda alt isverenlerin yaninda çalisan isçilerin kidem tazminatlari, kamu kurum ve kuruslarinda geçen hizmet süresi esas alinarak, son çalistigi kurum ve kurulus tarafindan ödenecek. Ayni isyerinde çalismasina ragmen alt isvereni degisen taseron isçileri bir yilini doldurmalari halinde yillik izine hak kazanabilecek.
Haber7
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284