Hüseyin Mutlu Ermenek’te Kömür Ocaklarına Dikkat Çekti

Karaman Ak Parti Milletvekili adayı Av Hüseyin Mutlu Ermenek’te Maden işçileri tarafından coşkulu bir şekilde karşılandı.

Hüseyin Mutlu Ermenek’te Kömür Ocaklarına Dikkat Çekti

Yoğun temposu içinde sahurdan iftara birçok bölgeyi ziyaret edip bütün davetlere icabet etmeye çalışan Hüseyin Mutlu Madencilerin taleplerini geri çevirmedi. Birlikte sahur yaptılar.

Mutlu işçilerle sohbetinde, "Madenci çalışanlarımızın ücret ve çalışma saati sıkıntıları daha önce hükümetimizce çözülmüştü. Haftalık çalışma saatinin düşürülmesi ve asgari ücretin madenci işçilerimiz için iki katına çıkartılması çalışanlarımıza Ak Partimizin verdiği önemi göstermektedir. Her işin kendisine göre zorluğu elbette vardır, ancak sizin işiniz gerçekten çok zor yerin altını gördük. Çalışma şartları çok zor ve risk durumu her zaman çok yüksek Allah yar ve yardımcınız olsun. Bizler avukat olarak hep yanınızdaydık, şimdi Milletvekilliği sizlerin destekleri ile nasip olduğunda yine hep birlikte olacağız. Ne yazık ki Ermenek bölgemizde bazı maden sahaları şirketler tarafından çalıştırılmamaktadır. Bu durum Ermenek bölgemizde işsizliği çoğaltmakta ve ülkemizde kömür üretiminin düşmesine neden olmaktadır. Yerin altında olan kömürün kimseye bir faydası yoktur. Bu kömürü çıkartacağız maden ocaklarını çalıştıracağız, bu şirketler çalıştırmak istemiyorlarsa; madenleri çalıştırmak isteyen kömürü çıkartmak isteyen şirketlere gereken kolaylığı sağlayacağız. Bu vesileyle bölge de istihdamı artıracağız ve ülkemizde kömür üretimini çoğaltacağız. Zira kendi kömürümüzü üreteceğiz, diğer ülkelere muhtaç olmayacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın Zonguldak'ı ziyaretinde belirttiği üzere; "Amerika’da, Avustralya’da kişi başına günlük 11 ton üretim yapılırken bu rakamın ülkemizde 1, 5 tonda kalmasına gönlümüz razı değil. Aynı miktarda kömürü daha fazla kişiye değil, daha çok kömürü daha çok istihdamla çıkartmayı hedefliyoruz. Maden sahalarını mavi, sarı, kırmızı olarak risk gruplarına ayırarak denetimlerini de ona göre yapacağız. Tüm bu süreçleri şeffaf bir şekilde yürüterek kömürü ülkemizin yeni milli güç kaynaklarından biri haline dönüştürmekte kararlıyız. "Vakit Türkiye Vakti "ile birlikte, “vakit kömür vakti" de demeye hazırlanıyoruz. "

Bu vesileyle son olarak belirtmek isterim ki; her zaman üretimin yanındayız, her zaman işçimizin de yanındayız. Hep birlikte daha güçlü Türkiye olma yolunda yılmadan, bıkmadan ve daha şevkle ilerleyeceğiz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284