Huzur Bahçeleri Sahiplerini Buldu

Ilimiz Belediyesi tarafindan Bahçelievler Mahallesinde yaptirilan Huzur hobi bahçesi evleri düzenlenen kura çekiminin ardindan sahiplerini buldu.

Huzur Bahçeleri Sahiplerini Buldu
Kura çekilisine Vali Süleyman Kahraman, Belediye Baskani Kamil Ugurlu, hak sahipleri, vatandaslar ve basin mensuplari katildi.
Bahçelievler Mahallesi’nde 25 bin metrekarelik alana yapilan Huzur Bahçesi’nde her biri 110 metrekare olmak üzere toplam 133 adet bahçe, 150 metrekarelik hizmet binasi alani, 81 araçlik otopark alaninin yani sira, 267 metrekarelik çocuk oyun alani ve her parselde 9 metrekarelik kulübeler yer aliyor.
Törende bir konusma yapan Belediye Baskani Ugurlu, apartman ve sehir hayatinin insan üzerine yükledigi stresi hatirlatarak vatandaslari toprakla bulusturup onlarin mutlu olmasina yardimci olmak, çevre ve yesil alan kültürünü olusturup kaybolan komsuluk ve yardimlasma duygusunu yeniden yesertmek amaciyla bu konutlari vatandaslarin hizmetine sunduklarini söyledi.
Vali Süleyman Kahraman’da insanin toprakla iliskisine dikkat çekerek, “Eskiden her evin bir bahçesi vardi. Bir kösesinde meyve agaçlari, bir kösesinde çiçekler olurdu. Igdenin kokusunu, karanfilin rengini neredeyse her çocuk bilirdi. Çünkü bizim çocuklugumuzda ayaklarimiz topraga degerdi. Sonra sehirlerimiz büyüdü. Bahçeli evler, yerini apartmanlara birakti. Âsik Veysel’in ifadesiyle bize dost olan, bize ana olan toprakla muhabbetimiz gün geçtikçe eksilmeye basladi. Topragi unutmayanlar, unutmak istemeyenler evlerinin balkonlarinda küçük saksilarda bir çiçek ya da bir dal sebze yetistirmenin derdine düstü… Aslinda bu, bizim insanimizin topraga duydugu muhabbetin göstergesiydi. Saksida bile olsa bir avuç toprakla kendini teselli ediyor insanimiz”dedi.
Yapilan konusmalarin ardindan, bos - dolu kura çekilisi sonucunda hak sahipleri ve parsel numaralari belirlendi.
Çekilen kura sonucu parsel almaya hak kazanan hak sahiplerinin, önümüzdeki günlerde Karaman Belediyesi Gelir Sefligi tarafindan telefonla aranarak sözlesme imzalanmaya çagrilacagi belirtildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284