Huzur Toplantisinda Ilimizin Huzuru Konusuldu

Il Emniyet Müdürlügü tarafindan düzenlenen ve Vali Süleyman Kahraman, Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy, Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Kasim Aydogdu, ISKUR Il Müdürü Kenan Ates, mahalle muhtarlari ve vatandaslarin katildigi huzur toplantisi Polisevi’nde gerçeklestirildi.

Huzur Toplantisinda Ilimizin Huzuru Konusuldu
Karaman genelinde yasanan asayis olaylarinin ele alindigi toplantida konusan Vali Süleyman Kahraman, “Hepimizin duydugu, bildigi bir gerçek vardir. Bir evde huzur yoksa o evde sofrada yenen bal da olsa bir tadi yoktur. Sehri de bir aile gibi kabul etmek gerekir. Hepimiz bir sekilde Karaman’in ekmegini yiyor, suyunu içiyoruz. Ama eger bu sehirde huzur olmasaydi bunun da bir anlami olmayacakti. Çünkü biz, maddî degerlerden çok gönül iklimine deger veren bir milletiz. Biz sevinçlerini de kederlerini de paylasan bir toplumuz… Bu aslinda bizim insanimizin sahip oldugu en büyük, en anlamli deger. Yani en büyük zenginlimiz birligimiz ve dirligimizdir” dedi.
Karaman’in büyük bir aile oldugunu ve bu ailenin her ferdine düsen bir sorumlulugu bulundugunu söyleyen Vali Kahraman, “Eger biz bu sehrin huzuru için üzerimize düsen sorumlulugu yerine getiriyorsak, gönlümüz rahat olacaktir. Allah’a çok sükür ki huzurlu ve güvenli bir sehirde yasiyoruz. Kimi zaman huzurumuzu kaçiran küçük olaylar oluyor. Gönül istiyor ki bu küçük olaylar da olmasin. Ama insanin oldugu yerde bunlar olacak… Iyilik ve kötülük her daim var olmustur. Tipki gece ile gündüz gibi. Bize düsen küçük de olsa karanliklari aydinlatmaktir. Bize düsen iyiligin oldugu yerde kötü olana pirim vermemektir. Biz iyi olabiliriz, biz kötülükten uzak durabiliriz; ama ayni zamanda iyi olani, güzel olani daha genis kitlelere ulastirmanin da gayretinde olmaliyiz. Yani iyi olan, ayni zamanda iyinin de mimari olmali” diye konustu.
Bir sehrin huzurunu ve güvenligini tesis etmek çok kolay bir is olmadiginin altini çizen Vali Kahraman, “Bu emek istiyor, sabir istiyor, fedakârlik istiyor. Hele yasadigimiz çagin imkânlarini, iletisim araçlarinin geldigi noktayi düsünürsek kötü niyet besleyenlerin, kötülügün de bunu kullanabilecegini fark etmemiz gerekiyor. Bir telefonla bir aile yikilabiliyor, bir yalanla bir insanin hayati darmadagin olabiliyor. Hepimizin bu anlamda duyarli olmasi gerekiyor. Hepimizin bu anlamda belli fedakârliklar yapmasi gerekiyor. Emniyet ve jandarma teskilatinin bu anlamda büyük emek ve fedakârliklari vardir. Bizler de üzerimize düseni yapmaliyiz. Özellikle yöneticilik vasfi tasiyan kardeslerimizin daha hassas, daha dikkatli olmasi gerekiyor. Sadi’nin güzel bir sözü vardir. Eger hükümdar köylünün yumurtasini alirsa, adamlari bütün tavuklari alir. Yani bu sehrin huzurunu tesis etmede önce bir örnek olmaliyiz. Kimi zaman küçük olaylarin çok abartildigina sahit oluyoruz. Oysa sunu hepimiz çok iyi biliyoruz ki bu iletisim imkânlarinin oldugu bir çagda kötülügü de iyiligi de gizlemek mümkün degil.  Bu sehrin huzuruna katki saglayan herkese cani gönülden tesekkür ediyor, daha huzurlu ve daha mutlu bir gelecek diliyorum” dedi
Il Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez’de Emniyet Genel Müdürlügü tarafindan baslatilan Mahalle polisligi projesi çerçevesinde ilimiz de her mahallede sorumlu bir polisin oldugunu belirterek mahallelerden sorumlu teskilat mensuplarini internete girerek veya mail adreslerinden sorun ve problemlerini kendileriyle paylasma sansina sahip olduklarini söyledi.
Sönmez, okullarin tatile girmesiyle birlikte çocuklarin bu süreçte bos kalmasindan dolayi baslarina herhangi bir üzücü olayin gelmemesi için ailelerin veya sosyal sorumluluk tasiyan kurumlarin mutlaka çocuklarin takibi noktasinda isbirligi yapilmasinda fayda gördüklerini belirtti. Havalarin isinmasiyla birlikte çocuklarin ile gençlerin büyük kanaletlerde ve göletlerde serinleme amaçli suya girmelerinin önlenerek istenmeyen olaylarin yasanmamasi için birlikte hareket etmeleri gerektigini ifade eden Sönmez bu tür problemlerinin çözümünün temelde aileden basladiginin altini çizerek, “Bizim yaptigimiz denetimler sonucunda bir noktaya kadar cezayla sonuç almak mümkün olabiliyor ama egitimle alinacak çözüm kalici ve sürekli olacagindan dolayi yavrularimiza bunlarin dogrularini anlatmanizi istiyoruz. Trafikte kurallara uyma noktasinda herkesin dikkatli davranmasi gerekiyor. Emniyet kemeri takmak, motor sürücülerinin kask takmasi ve sehir içerisinde özellikle bütün tasitlarin hiz sinirina uymasi gibi konularda özen gösterilmesini istiyoruz. Çünkü Karaman çok büyük bir sehir degil. Gidilecek olan yere iki dakika sonra ama saglikli ve vücut bütünlügü içinde ulasilmasini cani gönülden arzu ediyoruz” dedi.
Hirsizlik olaylarina da deginen Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, Yaz aylarinda havalarin isinmasiyla balkon kapilarinin ve camlarin açik bulundurulmasi neticesinde insanlarin güvenli ve samimi bir ortamda istirahat etmesinin önüne geçen art niyetli insanlarin yolunu kapatmak için gereken tedbirleri alinmasi gerektigini ve hirsizlik amaciyla çesitli illerden gelen insanlarin oldugunu ve bu nedenle vatandaslarin evde ayrildiklari zaman veya evde bulunmadiklari zaman diliminde buna göre tedbirlerini almalari gerektigini ifade etti.
Toplanti kurum amirleri, muhtarlar ve vatandaslardan gelen sikayet ve isteklerinin yanitlanmasiyla sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284