“Hz. Mevlana’dan Günümüze Göç” Konulu Panel Gerçekleşti

Karaman’da Hz. Mevlana’yı Uğurlama Törenleri, “Hz. Mevlana’dan Günümüze Göç ve Sonuçları” konulu panelle başladı.

“Hz. Mevlana’dan Günümüze Göç” Konulu Panel Gerçekleşti
Hz. Mevlana’nın Karaman’dan Konya’ya göç etmesi nedeniyle Karaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Hz. Mevlana’yı Uğurlama Törenleri 28 Nisan Perşembe günü başladı.
Etkinlikler çerçevesinde ilk olarak, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Konferans Salonunda “Hz. Mevlana’dan Günümüze Göç ve Sonuçları” konulu panel düzenlendi. Saat 14.00’de başlayan panele; İl Müftülüğünden Ziyaeddin Kırboğa, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nden Yrd. Doç Dr. İsmail Güllü, Emekli Öğretmen Ahmet Necati Yeniel, Selçuk Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mustafa Demirci ve Doç. Dr. Ali Temizel konuşmacı olarak katılırken Vali Murat Koca, Belediye Başkan Vekili Elife Dilara Güngör ve Hz. Mevlana’nın 22. Kuşak torunu Esin Çelebi Bayru da konferansı takip edenler arasındaydı.
Konuşmacılar konferansa başlamadan önce selamlama konuşması yapan Esin Çelebi Bayru; Hz. Mevlana’nın Belh’ten çıkarak en son Karaman ve Konya’ya geldiği göç güzergahından kısaca bahsederek, kendisinin de küçük yaşlarda bir gece vakti Halep’ten Antakya’ya göç etmek zorunda kaldıklarını duygu dolu sözlerle anlattı. Daha sonra sırasıyla söz alan konuşmacılar Hz. Mevlana ve Göç üzerine sunumlarını yaptılar.
Panel plaket takdimiyle sona ererken etkinlikler 28 Nisan Perşembe akşamı saat 20.30’da Piri Reis Kültür Merkezi’nde Uluslararası Mevlana Vakfı Türk Tasavvuf Musikisi Konseri ile devam edecek.

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2016, 17:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284