IAAF Çocuk Atletizmi Semineri Karaman’da Basladi

Uluslararasi Atletizm Federasyonlari Birligi (IAAF) ile Türkiye Atletizm Federasyonu’nun (TAF) ortaklasa yürüttügü “IAAF Çocuk Atletizmi Semineri” Karaman’da basladi.

IAAF Çocuk Atletizmi Semineri Karaman’da Basladi
Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü Gençlik Merkezi’nin ev sahipliginde düzenlenen seminere Karaman Valisi Murat Koca, Belediye Baskan Vekili Resit Kizildeniz, KMÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Osman Çevik, Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Hayati Kisacik, daire müdürleri, beden egitimi ögretmenleri ve çok sayida sporcu katildi.
IAAF Çocuk Atletizmi Türkiye Koordinatörü Necdet Ayaz’in açilis konusmasiyla baslayan seminerde Ayaz;” Karaman’da iki gün boyunca devam edecek seminerlerde derslerin Madde Bagimliligi ve Çocuklar konusunda Ankara Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Kadirhan Sunguroglu, Sporda çocuklara psikolojik yaklasim konusun da Ankara Üniversitesi Ögretim Üyesi ve ayni zamanda atletizm federasyonu Egitim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Perican Bayar ve Fair-Play konusun da ise Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair-Play Komisyon Üyesi Haldun Domaç tarafindan verilecegini belirtti. Uygulama derslerine 7-12 yas grubundan çocuklarin katilacagini belirten Ayaz, çocuklarimiza atletizm federasyonu tarafindan tisört, sertifika ve 1 milyon süper çocuk sloganli buton ayrica burada belirlenecek okulumuza bir takim malzeme seti hediye edilecek ve bu okulumuz federasyonumuz tarafindan pilot okul kapsamina alinacaktir. Son derece önemli konuma gelen “IAAF Çocuk Atletizmi” seminerinde verilen sertifika ise Egitim Kurulunun teklifi Yönetim Kurulunun uygun bulmasi ile bu seminerden itibaren 4 sertifika yerine geçecek ve 2. kademeye katilan antrenörlerden de zorunlu belge olarak istenecektir. ” dedi.
Çocuk Atletizmi Projesi suan 196 ülkede oldugu gibi ülkemizde de Türkiye Atletizm Federasyonumuz tarafindan 2014 yilindan bu yana yogun ve basarili bir sekilde uygulandigini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Hayati Kisacik ise;” Federasyonumuz tarafindan projeye yapilan ilaveler IAAF yöneticileri tarafindan takdirle karsilanmistir. Önümüzdeki yillarda yine farkli adimlar atarak, farkli projelerle Karamani sporda istedigimiz, arzu ettigimiz yere getirecegimizi ümit ediyorum. Böylesine anlamli bir etkinlikte emegi geçen herkese tesekkür ediyor, hepinize saygilar sunuyorum” diye konustu.
Yapilan konusmalarin ardindan günün anisina Atletizm Federasyonu Egitim Kurulu Baskani ve Çocuk Oyunlari Koordinatörü Necdet Ayaz ve Atletizmde Eskimeyen Degerler tarafindan Karaman Valisi Murat Koca’ya, Karaman Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan’a, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’e, Il Emniyet Müdürü Mehmet Sahne’ye, Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Hayati Kisacik’a ve Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu’na plaket takdim edildi.
KARAMAN’A ATLETIZM YARISLARI MÜJDESI
Plaket töreninin ardindan kisa bir konusma yapan Vali Murat Koca, Karaman’in atletizm yarislari için uygun oldugunu dile getirerek Atletizm Federasyonundan Karaman’a atletizm yarislarinin verilebilecegini belirtti. Bu istek karsisinda söz alan Federasyon temsilcisi Necdet Ayaz ise, tesisleri gördügünü ve tesislerin durumunun çok iyi oldugunu belirterek, Karaman’a atletizm yarislarinin verilmesi konusunda Atletizm Federasyonu Baskani Fatih Çintimar’a ileteceginin sözünü verdi.

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2016, 17:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284