İbrala Kültür Evi Törenle Hizmete Girdi

İlimizde faaliyetlerini sürdüren Yeşildereliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından oluşturulan İbrala Kültür Evi’nin açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

İbrala Kültür Evi Törenle Hizmete Girdi

Açılışa Vali Süleyman Tapsız, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Görkemli bir şekilde yapılan açılışın ardından Dernek Başkanı Ramazan Eryiğit yaptığı konuşmada, “Bir yıl önce inanarak çıktığımız bu yolda az çok demeden destek veren hemşerilerimize sonsuz teşekkür ediyorum. Karaman’ın kültürel ve sosyal alanda birçok etkinlik yapılmasını amaçladığımız salonlarda her katta farklı bir alan oluşturduk. İşimiz zordu ve bu yolda büyük mesafeler aldık. Bize destek veren Karamanlı ve Yeşildereli hemşerilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’da, “Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde böylesine güzel bir ortamın yaratılması beni ziyadesiyle memnun etti. Karaman dediğiniz zaman hep bu coğrafyaya bakılıyor. Aslında Karaman dünyanın her yerinde. Karaman içerisindeki kendi birlikteliği çok daha iyi yerlere getirecek bir unsur. Ramazan bey ve Yönetim kurulu üyelerine böylesine güzel bir mekanı oluşturdukları için teşekkür ederim” dedi.

Vali Süleyman Tapsız’da, “Buraya gelirken böylesine devasa bir bina beklemiyordum. İbrala Kültür Evini küçük bir dernek dairesi olarak bekliyordum. Açılışa katılan şu topluluğa bakıyorum da Yeşilderelilerin sayısı oldukça fazla. Karaman’ın yarısı Yeşildereli sanırım. Adı üzerinde kültür evi sizden istirhamım şu kültürümüzü yaşatalım. Gençlerimize, çocuklarımıza kültürümüzü ve değerlerimizi öğretelim. Karaman kültürel geçmişi olan bir ilimiz. Mevlana’nın annesi, Yunus Emre ve Kazımkarabekir’in yetiştiği kutsal bir topraktır burası. Onun için önemli şahsiyetlerimizi ve değerlerimizi koruyalım ve gelecek nesillere tanıtalım” diye konuştu.

Program daha sonra halk oyunları gösterileri ve ikramlarla sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2017, 22:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284