Iç Anadolunun Ilk Pvc Boru Ve Vana Laboratuari Faaliyete Geçti

Konya Il Özel Idaresi Iç Anadolu Bölgesinde ilk defa PVC Boru ve vana Laboratuarini faaliyete geçirdi. Laboratuarin faaliyete geçmesiyle birlikte 30 milyon TL kamu israfinin önüne geçildigi ifade edildi.

Iç Anadolunun Ilk Pvc Boru Ve Vana Laboratuari Faaliyete Geçti

Konya Il Özel Idaresi Iç Anadolu Bölgesinde ilk defa PVC Boru ve vana Laboratuarini faaliyete geçirdi. Kurum içerisindeki mühendisler ve personeliyle çalismalarina baslayan PVC Boru Laboratuarinda; yogunluk tayini deneyi, uzunluk degisim deneyi, iç basinca direncin tayini deneyi, çevre boyunca dis darbeye mukavemet deneyi ile et kalinligi tayini deneylerinin yapildigi ifade edildi.
PVC Boru Laboratuarin son derece önemli bir yatirim oldugunu belirten Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Mehmet Kaçmaz, “2010 yilinda hizmete açtigimiz PVC Boru Laboratuarinda borularin dayanikliligi ile vanalarin gövde sizdirmazlik ve oturma yuvasi sizdirmazlik deneyleri yapilmaktadir. TS EN ISO standartlarinda temin ettigimiz cihazlar ve teknik kadromuzla bir yildir faaliyetlerimiz devam etmektedir. 08 Ocak 2013 yilinda TS EN ISO/IEC 17025 standardina uygunluk belgesini almamizla birlikte çalismalarimiz düzenli bir sekilde devam etmektedir” dedi.
Yapilan bu çalismalar neticesinde kamu kaynaklarinin israfinin önüne geçildigine vurgu yapan Kaçmaz, “Öncelikle basinçli sulama sistemlerinde TSE standartlarina uygun olmayan boru ve vanalarin kullanilmasi önlenmistir. Böylece tesislerin kullanim ömürleri de uzatilmis olmaktadir. Isletme esnasinda boru ve vana patlamalari azaldigi için isgücü ve zaman kaybinin önüne geçildigi gibi sulamanin aksamasindan dolayi çiftçilerin ekonomik kayiplari en aza indirilmistir. Standartlara uygun olmayan malzemelerin kullaniminin önüne geçilerek kamu olarak ekonomik kayiplarda önlenmistir. Idaremiz tarafindan yapilmakta olan sulama tesislerinde bir yilda yaklasik olarak 1 milyon 500 bin metre boru kullanilmakta. Laboratuar sayesinde standartlara uygunlugu denetlenen bu borulari kullanmakla yaklasik 30 milyon TL kamu kaynaginin israf edilmesinin önüne geçilmektedir” seklinde konustu.
 Kaynak: IHA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284