İKEV’de Yeni Başkan Mehmet Başar

İstanbul’da yasayan Karamanli hemserilerimizin kurdugu Istanbul Karamanlilar Egitim ve Kültür Vakfi’nin yeni Başkanı Mehmet Başar oldu.

İKEV’de Yeni Başkan Mehmet Başar

İKEV tarafından yapılan açıklamada, "Yeni Başkanımız Mehmet Başar. Vakfımızın kurucu üyesi Mehmet Başar, kuruluşundan beri yani “Çeyrek Asırdır” kesintisiz olarak hizmet veren tek yönetim kurulu üyesidir. Bir İKEV sevdalısıdır… 

Artık Tarihin Dördüncü ve En Genç Vakıf Başkanı…

Babası Merhum Necdet Başar, 50’li yıllarda Helvacılar Sokağında Karaman’ın ilk hazır giyim mağazasını işletmiştir.

60’lı yıllarda İstanbul’a göç eden Necdet Başar, Karaköy’de Yüksek Kaldırım’da ticaret hayatına devam etmiştir. Bu dükkan İstanbul’a gelen Karamanlıların buluşma noktası olmuştur. Kadim dostu Yılmaz Babaoğlu gibi birçok değerli hemşehrisi ile bu dükkan da güzel sohbetler yapılmış, güzel anılar biriktirilmiştir.

Başar Ailesi, 6 Ekim 2013 tarihinde açılan vakıf binalarımızın ilk ve en büyük bağışçılardan biridir. Yaptıkları bağışlar nedeniyle, dönemin yönetim kurulu tarafından, erkek öğrenci yurdunda bir kata Necdet Başar Yatakhanesi, kız öğrenci yurdunda da bir kata Gürsen Başar yatakhanesi ismi verilmiştir.  Ayrıca yeni başkanımız Mehmet Başar tarafından da, her iki yurdun tüm yatakları satın alınarak vakfa bağışlanmıştır. 

Necdet Başar’ın başlattığı bu yardımlaşma geleneği çocukları tarafından da aynı hızla devam etmektedir. Her yıl beş öğrenciye burs ve kurban bağışları ile vakfımıza destek olmaktadırlar.

Üç erkek çocuk sahibi olan Merhum Necdet Başar, onların eğitimine de büyük önem vermiştir.

En büyük oğlu Başkanımız Mehmet Başar, İstanbul Kadıköy Anadolu Lisesi (Kadıköy Maarif Koleji) ve İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İngilizce İktisat Bölümü mezunu olup, İngilizce ve Almanca bilmektedir.

Lojistik sektöründe, genel müdür, yönetim kurulu ve icra kurulu üyelikleri görevlerinde bulunan Mehmet Başar, kariyerine üst düzey yönetici olarak devam etmektedir.

Vakfımızda bugüne kadar İKEV Posta Genel Yayın Sorumlusu ve Öğrenci İşleri görevlerini yürüten Mehmet Başar’ın İKEV Başkanı olmasından dolayı çok mutluyuz. Yeni görevinde başarılarının devamını dileriz.

Başta Merhum Necdet Başar olmak üzere Başar Ailesinin tüm fertlerine de bugüne kadar vakfımıza olan katkılarından dolayı çok teşekkür ederiz."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284