IKEV’in Iftar Yemegine Ilgi Yogundu

Istanbul’da yasayan Karamanli hemserilerimizin kurdugu IKEV’in geleneksel iftar yemegi geçtigimiz hafta sonu yapimi devam eden Karamanevi Insaat alaninda yapildi.

IKEV’in Iftar Yemegine Ilgi Yogundu
Yemege ilimiz Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Baskani Lütfi Elvan, Istanbul Büyüksehir Belediyesi eski Baskani hemserimiz Ali Müfit Gürtuna, ile Istanbul’da yasayan Karamanlilar katildi.
Yemekte bir konusma yapan IKEV Baskani Suat Sözer, Karamanevi insaatinin yilbasina kadar bitirilecegini ve yapilacak isler için parasal kaynagi temin ettiklerini insaata katki veren herkese tesekkür etti.
Istanbul Büyüksehir Belediyesi eski Baskanlarindan Ali Müfit Gürtuna’da, tarihin derinliklerinden günümüze gelerek Karaman merkezin bir kök, Istanbul’daki Karaman Evi’nin de bir filiz oldugunu söyleyerek duygulara hitap eden bir konusma yapti.
Milletvekili TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Baskani Lütfi Elvan, bu günleri terör saldirilari nedeniyle buruk bir sekilde geçirdigimizi belirterek Birlik ve beraberlik mesaji verdi.
Elvan, Söz konusu binanin Istanbul’un merkezi bir yerinde kiz ve erkek ögrenci yurdunun da bulundugu bir kompleksi içerdigini ve bu manada ulvi bir amaca da hizmet edecegini belirterek insa edilen bu kompleksin gerçekten ciddi ve büyük bir özveriyle meydana getirildigini söyledi. Ilerleyen zamanda bunun bir örnek teskil edecegine inandigini dile getiren Elvan, çalismalarindan dolayi Vakif Baskani Suat Sözer’e özellikle tesekkür etti.
Karaman’da yapilan egitim, saglik ve özellikle ulastirma yatirimlarina da deginen Elvan, son zamanlarda bu hizmetler basta olmak üzere Karaman’imiza ciddi yatirimlar yapildigini, Sehrimizin görünümünün hizla degistigini söyledi. Konya- Karaman yolunun sicak asfalt ile kaplanacagini dile getiren Elvan çalismalarin basladigi müjdesini de verdi. 
Üniversitede yerlestirme sinavlarinda yasanan basarisizligin nedenlerini de masaya yatirdiklarini belirten bu konuda kapsamli bir çalisma baslattiklarina da vurgu yapti.
Egitim ve saglik altyapisinin güçlendirilmeye çalisildigini belirten Elvan, ancak egitimli gençlerimiz sayesinde ülkemizin geleceginden güven duyabilecegimizi söyledi. Gençlerimizin özellikle de Karamanli yavrularimizin yurt, okul ve burs ihtiyaçlari konusunda hiçbir fedakârliktan kaçinmayarak bütün imkânlarini seferber eden Karaman’li Hemserilerimizin tüm iltifatlari hak ettigini dile getiren Elvan, Karaman’in Karamanlilar sayesinde gelecege umutla baktigini sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284