Ikev’in Karamanevi Görkemli Bir Törenle Açildi

Istanbul Karamanlilar Egitim ve Kültür Vakfi’nin yaklasik 5 yil süren Karamanevi rüyasi mutlu sona ulasti.

 Ikev’in Karamanevi Görkemli Bir Törenle Açildi

Bakirköy Anafartalar Caddesi üzerinde kurulu bulunan ve yapimi bu yil tamamlanan Istanbul Karamanlilar Egitim Vakfi, düzenlenen törenle açilisi gerçeklestirildi. Törene Disisleri Bakani Ahmet Davutoglu, Saglik Bakani Mehmet Müezzinoglu, eski Milli Egitim Bakani Ömer Dinçer, IKEV Yönetim Kurulu Baskani Suat Sözer, ilimiz Milletvekilleri Mevlüt Akgün, Lütfi Elvan, CHP Genel Baskan Yardimcisi Umut Oran, Bakirköy Belediye Baskani Ates Ünal Erzen, eski Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ali Müfit Gürtüna, CHP Istanbul Il Baskani Oguz Kaan Salici ile Karaman ve Istanbul’dan çok sayida davetli katildi.

Açilis töreninde konusan CHP Genel Baskan Yardimcisi Umut Oran, “Anlamli ve tarihi bir gün. Bugün gerçekten çok önemli bir projenin hayata geçirilmesine sahitlik ediyoruz. Bizler içinde heyecan verici bir gündür. Istanbul’a gelen, burada yasayan ve artik Istanbullu olan Karamanli dostlarimizi ve vakfin degerli yöneticilerini kutluyorum” dedi.
Ardindan kürsüye davet edilen eski Milli Egitim Bakani Ömer Dinçer, “Hakikaten binayi daha önceden gezme imkaniniz odlu mu bilemiyorum. Ama özellikle binayi, idari bölümlerini, yatakhanelerini, ögrenci yurtlarini ve diger tesislerini mutlaka görmenizi tavsiye ediyorum. O an göreceksiniz ki sadece disaridan gördügünüz bir eser degil, içindeki tanzimi ile de gerçekten takdire sayan bir eser oldugunu göreceksiniz” diye konustu.
Törende söz alan Saglik Bakani Mehmet Müezzinoglu da “Böyle güzel iki eserin açilisinda bulunmak beni gerçekten beni çok mutlu etti. Emegi geçen herkese çok tesekkür ediyorum ve gönülden alkisliyorum” dedi.
Yapilan konusmalarin ardindan kürsüye davet edilen Disisleri Bakani Ahmet Davutoglu ise, “Istanbul Horasan’dan gelen o erenleri Anadolu’da kurduklari büyük medeniyetin zirve sekliyle dünya bassehri olmus dersaadet ve insallah önümüzdeki 10 yillarda da dünyanin bütün küresel vicdanini temsil edecek sekilde BM’nin sehri olmasi için gayret sarf ettigimiz büyük sehir. BM’nin suan genel kurulunda iftiharla bir kez daha duyurmak ve paylasmak istiyorum; Insanlik tarihinde yapilacak olan ilk BM Insani Zirvesi 2016 yilinda Istanbul’da yapilacak. Ve insani ilgilendiren, bütün aci çeken insanligin gelecegi ile ilgili meseleler Istanbul’da tartisilacak” dedi.
Karamanlilarin büyük bir aile olduguna vurgu yapan Bakan Davutoglu, “Karamanlilar deyince lütfen Karamanlilarla sinirlamayin. Karamanlilar o kadar genis bir aile ki. Balkanlar’da nereye giderseniz bir sekilde Karamanliya rastlayacaksiniz. Çok genis, çok büyük bir aile ve Anadolu’da ki ilk besigimiz, medeniyetimizin il besigidir” diye konustu.
Bakan Davutoglu’nun yaptigi konusmanin ardindan her iki tesisin kurdelesi kesildi. Davutoglu ve beraberindeki heyet daha sonra tesisleri gezerek yetkililerden detayli bilgi aldi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284