Iki Okulumuz, Yunanistan Ve Hollanda’ya Gidiyor

Avrupa Birligi Egitim ve Gençlik Programlari çerçevesinde çalismalar yürüten Karaman Anadolu Saglik Meslek Lisesi ve Anafartalar Ortaokulu Proje Ekipleri, Hollanda ve Yunanistan’da yapilacak çalismalar öncesinde Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu’nu ziyaret ettiler.

Iki Okulumuz, Yunanistan Ve Hollanda’ya Gidiyor

Karaman Anadolu Saglik Meslek Lisesi Müdürü Serkan Demirtas ve Proje Ekibi “Hasta Bakimi Uygulamalari Ve Hemsirenin Rolü” isimli projeleri kapsaminda yurt disi toplantisini gerçeklestirmek üzere 6-26 Nisan 2014 tarihleri arasinda Roterdam sehrinde olacak. Projeyle ilimiz Saglik Meslek Lisesi’nde okuyan hemsire adaylarinin Avrupa’daki hasta bakimi ile ilgili örnek uygulamalari yerinde gözlemlemeleri saglanacak.
AB proje çalismalari yürüten bir baska ekip olan Anafartalar Ortaokulu Proje Ekibi, Okul Müdürü Mehmet Akif Duman, ögretmen ve ögrencileriyle gerçeklestirdigi ziyarette çalismalari hakkinda Milli Egitim Müdürü’ne bilgi verdiler. Projeyi yürüten ögretmen ve ögrenciler, “Bringing up Global Citizens - Küresel Yurttaslar Yetistirmek” isimli çalismalari için Yunanistan’a gidecekler. Ispanya, Polonya, Yunanistan, Romanya, Italya ve Türkiye’den katilan proje ortaklari, burada gerçeklestirdikleri görüsmelerle ortak ülkelerdeki egitim sistemlerini inceleyerek okullar ve diger kurumlar arasinda iletisimi ve dayanismayi artirmayi hedefliyorlar. Ayrica proje ile ögrenciler arasinda çevreyi koruma bilinci konusunda farkindaligi artiracak çalismalara yer veriliyor.
Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu, projeye katilan okullarimizin sorumluluguna dikkat çekerek bu çalismalarin ögretmen ve ögrencilerin farkli kültürleri ve dilleri tanimasina katki saglayacagini dile getirdi. Il Müdürü Sultanoglu, projeye emek veren okul idareci, ögretmen ve ögrencilerine basarilar dileyerek ziyaret dolayisiyla tesekkür etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284