Il Genel Meclisi Baskani Mustafa Bayir: “Meclisimizde Demokrasi Türül Türül Tütüyor”

Karaman Il Genel Meclisi Baskani Mustafa Bayir, Meclislerinde demokrasinin türül türül tüttügünü söyledi. Karaman Il Genel Meclisi Baskani Mustafa Bayir, yaptigi bir basin toplantisiyla Il Özel Idaresi’nin 2011 yilinda yaptigi çalismalarini degerlendirirken 2012 yili hedeflerini açikladi.

Il Genel Meclisi Baskani Mustafa Bayir: “Meclisimizde Demokrasi Türül Türül Tütüyor”
Bayir, 2011 yili içerisinde Il Genel Meclisi’nde 327 karar alindigini ve bu kararlari alirken hiçbir zaman ayrimcilik yapmadiklarini, ötekilesmeden hangi köye, hangi hizmet gerekli ise onun yapilmasinin gayreti içerisinde olduklarini belirterek, “Nasil firindan çikan taze ekmegin kokusu burnumuza güzel kokuyorsa Karaman’da da  Il Genel Meclisinde demokrasi tipki yeni çikan ekmek gibi türül türül tütmektedir. Çünkü biz aldigimiz her kararda birlik ve beraberlik içerisinde hareket ediyoruz. Basbakanimiz Recep Tayyip Erdogan’da Ulusa Seslenis konusmasinda Karaman Il Özel Idaresinin KÖYDES ile ilgili çalismalarindan övgü ile bahsetmistir. Bizde ayni azim ve gayretle çalismalarimiza araliksiz devam ediyoruz” dedi.
Bayir, Il Özel Idaresinin görevlerinden de bahsederek, “Il Özel Idareleri, yerel ortak nitelikte olmak kosuluyla il sinirlari içerisinde gençlik ve spor, saglik, tarim, sanayi ve ticaret, ilin çevre düzeni plani, bayindirlik ve iskân, topragin korunmasi, erozyonun önlenmesi, kültür, sanat, turizm, sosyal hizmet ve yardimlar, yoksullara mikro kredi verilmesi, çocuk yuvalari ve yetistirme yurtlari, ilk ve orta ögretim kurumlarinin arsa temini, binalarinin yapim, bakim ve onarimi ile diger ihtiyaçlarinin karsilanmasina iliskin hizmetler veriyor. Belediye sinirlari disinda ise imar, yol, su, kanalizasyon, kati atik ve çevre, acil yardim ve kurtarma, orman köylerinin desteklenmesi, agaçlandirma, park ve bahçe tesisine iliskin hizmetler yapmakla görevlidir. Ayrica yapim, bakim ve onarim isleri, devlet ve il yollari, içme suyu, sulama suyu, kanalizasyon, enerji nakil hatti gibi Bakanlik ve diger merkezi idare kuruluslarina ait yatirim ve hizmetlerin gerçeklestirilmesini de saglamaktadir” diye konustu.
Il Genel Meclisi Baskani Mustafa Bayir, Il Özel Idaresi tarafindan 2011 yilinda yapilan yatirimlardan da söz ederek, “Ulastirma sektöründe 99 kilometre yol onarimi, 217 kilometre stabilize yol yapimi, 43 kilometre 1. kat asfalt yol yapimi, 130 kilometre 2. kat asfaltlama yol yapimi gerçeklestirilmis olup, programin üstünde yüzde 115 bir gerçeklestirme olmustur. Tarimsal sulama sektöründe 33 proje sene basinda planlanmis ise de, 68 proje gerçeklestirilmis ve bu alanda yüzde 200 üzerinde bir gerçeklestirme basarisi saglanmistir. Bu projelerle 15 bin 520 dekar alan modern sulama sistemine kavusturulmustur. Bu sayede hem su tasarrufu hem de ürün verim artisi saglanmistir. Diger bir ifade ile çiftçimiz daha az masraf yaparak daha fazla gelir elde etmistir. Içme suyu sektöründe zaten sorunumuz yoktur. Yani sebekeli içme suyu olmayan hiçbir köyümüz yoktur. Ancak kuyu yenileme, sebeke yenileme veya sebeke ilavesi seklinde 32 proje gerçeklestirilmistir. Yapim insaat sektörüne de deginecek olursak bu alanda da büyük projeler gerçeklestirmisiz. Bu sektörün ana unsuru egitim olmakla birlikte egitimden hariç projelerde baslatilmistir. Bu sektörde 37 projeye baslanmis olup, 10 adet yapim isi, 20 adet ilk ve orta ögretim okul onarimi, 7 adet okulun dogalgaz dönüsüm isi tamamlanmistir. Karamanimiz için önemli olan Polis Meslek Yüksek Okulu, Turizm Otelcilik Lisesi, Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi, Basyayla ve Ermenek hükümet Konaklari projeleri devam ediyor. Saglik Müdürlügümüze son sistem donanimli bir ambulans alindi ve teslim edildi. Aile ve Sosyal Politikalar Il Müdürlügüne 1 Adet hizmet araci alindi ve teslim edildi, Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürlügüne 1 Adet Acil Müdahale araci alindi ve teslim edildi. Ayrica Kurumumuz hizmetlerinde kullanilmak üzere 1 Adet Treyler, 1 Adet Vidanjör, 2 Adet Ekskavatör ve 1 Adet Gezici Anasinifi, 8 köyümüze kanalizasyon yapildi,43 köyümüze kilitli parke tasi dösendi.12 Köyümüze köy Konagi yapildi. Ermenek ilçemize Mobese sistemi kuruldu. Köylere 22 adet yangin tanki alindi. Köy yollarina agaçlandirmasi yapildi. Görüldügü üzere Il Özel Idaremiz her alanda çok büyük ve güzel projelere imza atmistir” ifadelerine yer verdi.
Bayir, 2012 yilinda yapmayi planladiklari projelerden de bahsederek, bu yil içerisinde Il Afet ve Acil Durum Müdürlügüne bir adet arama kurtarma araci, Özel Idare Is Makineleri alimi yapacaklarini, 10 köye kanalizasyon, 60 kilometre köy yolu onarimi, 100 kilometre stabilize kaplama, 90 kilometre birinci kat asfalt ve 150 kilometre ikinci kat asfalt yapilmayi planladiklarini belirterek, “Ayrica Organik tarimi gelistirme destek projelerimiz, Gida tarim ve Hayvancilik Il Müdürlügüne erken uyari cihazi alimi, KOP projesi kapsaminda 38 kooperatife ait 665 adet yer alti kuyusunun kapali sisteme dönüstürülmesi yine KOP projesi kapsaminda sulama tesisi yapilmamis dere ve kaynak suyu birakmamak, Sulama amaçli jeomembran havuz yapimi, Il geneli 100 kilometre köy yollarini agaçlandirilmasi, Orman köylerine yangin söndürme araci alimi, Hayvan içme suyu göleti, Köylerimize köy konagi, Köylerimize parke tasi ve çocuk oyun grubu, Grup köylere helikopter pisti yapimi ve Saglik Il Müdürlügüne 2 Adet tam donanimli Ambulans alimini hedefliyoruz” diyerek sözlerini tamamladi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284