Il Genel Meclisi Üyelerinden Kmü’ye Ziyaret

Il Genel Meclisi Baskani Mustafa Bayir ile beraberindeki meclis üyeleri Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesini ziyaret etti.

Il Genel Meclisi Üyelerinden Kmü’ye Ziyaret
Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Kemal Esengün ve Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mehmet Karatas’in ev sahipliginde gerçeklesen ziyarette ilk olarak Rektörlük makamina gelen meclis üyelerine üniversitenin fiziki yapilanmasinda gelinen son nokta ile ilgili bilgi verildi. Üniversitelerin bacasiz fabrikalar olduguna dikkat çeken Rektör Vekili Prof. Dr. Kemal Esengün, “Üniversiteler kurulduklari sehirlerde sagladiklari ekonomik katkinin yani sira sosyo-kültürel açidan yaptiklari katkilarla çok büyük bir öneme sahiptir. Kentlerin refah seviyesinin yükselmesindeki paylari göz önüne alindiginda üniversitelerin degeri daha çok ortaya çikmaktadir” dedi.
KMÜ’nün gelisimine iliskin de bilgi veren Rektör Vekili Esengün yeni kurulan fakülteleri tanitti. Hazirlik asamasini geçen egitim fakültesinin Milli Egitim Bakanligindan onay bekledigine dikkat çeken Esengün, “Egitim Fakültesi ile birlikte fakülte sayimiz 5’e çikacak. Bu süreçte nicelik olarak artan fakültelerimizin nitelik bakimindan da en üst seviyeye ulasmasi için çabalarimiz devam etmektedir” diye konustu.
Karamanoglu Mehmetbey Üniversite’sinin Karaman’in en büyük degerlerinden biri oldugunu ifade eden Il Genel Meclisi Baskani Mustafa Bayir, kisa sürede üniversite çevresinde yasanan altyapi ve akademik gelismelerin sevindirici oldugunu, bu kapsamda basta Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen olmak tüm yetkililere tesekkürü bir borç bildigini vurguladi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284