Il Genel Meclisi Üyesi Ay’dan Organ Bagisina Tam Destek

3-9 Kasim Organ ve Doku Bagisi haftasi nedeni ile Kazimkarabekir Ilçesi Il Genel Meclis üyesi Hayri Ay, Il Saglik Müdürü Dr. Ali Riza Altunsoy’u makaminda ziyaret etti.

Il Genel Meclisi Üyesi Ay’dan Organ Bagisina Tam Destek

Organ bagisi konusunda yapilan hizmetleri dile getiren Il Genel Meclisi üyesi Hayri Ay “Benimde böyle bir organizasyonda katkim olsun ve herkesin katilimini saglamak için çalisalim” diyerek bütün organlarini bagisladi.
Il Saglik Müdürü Dr. Ali Riza Altunsoy’da, 3-9 Kasim Organ ve Doku Bagisi haftasi nedeniyle yaptigi açiklamada “Türkiye’de organ bagisi ve nakli sayilarinin yetersizligi son dönem organ yetmezligi nedeniyle tedavi görmekte olan birçok hastanin organ beklerken hayatini kaybetmesine neden olmaktadir. Organ bagisinin, kan naklinden farki yoktur. Hayat kurtarma anlaminda, saglikli olan her organ bagislanabilir. On sekiz yasini doldurmus ve dogru ile yanlisi ayirabilme yetenegine sahip herkes, basta kalp olmak üzere, akciger, böbrek, karaciger ve pankreas gibi organlar; kalp kapagi, göz kornea tabakasi, kas ve kemik iligi gibi dokulari bagislayabilmekte ve bunlar günümüz tip teknolojisinde nakledilebilmektedir. Organa Ihtiyaç duyma Ihtimaliniz, Organ bagisi yapma ihtimalinizden daha fazladir” diyerek organ bagisinin önemine vurgu yapti ve halkimizin bu konuda hassasiyetlerinin artmasina, duyarli olmaya davet etti.
Il Saglik Müdürlügü olarak, 3-9 Kasim Organ Bagisi ile yapilan etkinliklerde Saglik Bakanligi’nin E-Nabiz sistemi üzerinden ve Türkçe Parkina açilan stant çalismalari sonucunda 2 gün içerisinde 40’in üzerinde organ bagisinda bulunuldugu açiklandi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284