Il Genel Meclisi’nde, Köye Dönüsen Belediyelerin Mallari Görüsüldü

Il Genel Meclisi bir aylik aranin ardindan Ekim ayi toplantilarina basladi. Toplantinin gündeminde yeni kanunla köye dönüsen Taskale, Yollarbasi, Yesildere, Kilbasan ve Kisecik belediyelerine ait tasinmazlar ve is makinelarinin durumu görüsüldü.

 Il Genel Meclisi’nde, Köye Dönüsen Belediyelerin Mallari Görüsüldü

Il Genel Meclisi Celalettin Güngörer’in baskanliginda toplanan ve tüm üyelerin hazir bulundugu toplantida geçen aydan komisyonlara havale edilen raporlar ve gündem maddeleri, teklifler görüsülmeye baslandi. Toplantinin gündemini ise su maddeler olusturdu.

—Ilimiz Merkeze bagli Taskale Köyünde mülkiyeti 6360 sayili kanun ile mülga Taskale Belediyesinden Il Özel Idaresi adina tescil olan tasinmazlarin Taskale Köyü Tüzel Kisiligi adina tahsis taleplerinin görüsülmesi.
—Ilimiz Merkeze bagli Kilbasan Köyünde mülkiyeti 6360 sayili kanun ile mülga Kilbasan Belediyesinden Il Özel Idaresi adina tescil olan tasinmazlarin Kilbasan Köyü Tüzel Kisiligi adina devredilmesi ile ilgili taleplerin görüsülmesi.
—Ilimiz Merkeze bagli Yollarbasi Köyünde Mülkiyeti Il Özel Idaresine ait olan firin binasi, belediye misafirhanesi, yazlik ve kislik dügün salonlari, yeni ve eski selektör binalari ile baz istasyonu bulunan parsellerin Yollarbasi Köyü Tüzel Kisiligi adina tahsis taleplerinin görüsülmesi.
— Ilimiz Merkeze bagli Yesildere Köyünde mülkiyeti 6360 sayili kanun ile mülga Yesildere Belediyesinden Il Özel Idaresi adina tescil olan tasinmazlarin bazilarinin Yesildere Köyü Tüzel Kisiligi adina tahsis ve devredilmesi ile ilgili taleplerin görüsülmesi.
—Ilimiz Merkeze bagli Taskale Köyü Atatürk baglisinda mülkiyeti Il Özel Idaresine ait olan 4331 nolu parselin satilip, satilmamasi ile ilgili talep ve teklifin görüsülmesi.
—Ilimiz Merkeze bagli Yollarbasi Köyünde bulunan ve mülkiyeti Il Özel Idaresine ait olan ve mülga Yollarbasi Belediyesi tarafindan daha önce kiraya verilen dükkânin, kiraya verilmeye veya satisinin yapilmasi ile ilgili talep ve teklifin görüsülmesi.
— Ilimiz Merkeze bagli Yesildere Köyünde bulunan ve mülkiyeti Il Özel Idaresine ait olan ve mülga Yesildere Belediyesi tarafindan daha önce tahsis edilen dükkânin, bakim ve onarim masraflari göz önünde bulundurularak kira bedelinden muaf edilmesi veya satisi yapilmasi ile ilgili talep ve teklifin görüsülmesi.
— Ilimiz Merkez Ilçesi Kisecik Köyü sinirlari içerisine, tapunun N30-A–11-B pafta, 313 ada 5 parsel numarali tasinmaz üzerinde hazirlatilan günes enerji santrali kurulumuna yönelik ”Enerji Üretim ve Iletim Tesisleri Alani” amaçli 1/5000 ölçekli nazim imar plani ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planlar ile ilgili Imar ve Bayindirlik Komisyonundan gelen raporun görüsülmesi.
—Ilimiz Taskale Köyünde mülkiyeti Il Özel Idaresine ait tapunun 5031 parselinde kayitli arsa vasifli tasinmaz ile 1216 parsel numarasinda tarla vasifli kayitli tasinmazla ilgili Imar ve Bayindirlik ile Plan ve Bütçe Komisyonunca ortaklasa hazirlanan raporun görüsülmesi.
10-Mülkiyeti Il Özel Idaresine ait Ilimiz Merkez, Kirbagi Mahallesi Kocadüz mevkiinde, tapunun 4614 ada 69 nolu parselle ilgili Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen raporun görüsülmesi.
—Il Özel idaresinin 2013 mali yili Tasinir Kesin Hesap Cetveli ile Tasinir Kesin Hesap Icmal Cetvelleri ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonunca hazirlanan raporun görüsülmesi.
—Ilimiz Merkeze bagli Taskale, Yesildere, Kilbasan, Yollarbasi ve Kisecik Belediyeleri 6360 sayili Kanun ile kapatilarak köye dönüstürülmesi nedeniyle belediyelere ait araç ve is makineleri ilgili Egitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu ile Köye Yönelik Hizmetler Komisyonunca ortaklasa hazirlanan raporun görüsülmesi.
—Il Özel Idaresine 2005 yilindan sonra ise giren isçilerin, isçi skalalari ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonunca hazirlanan raporun görüsülmesi.
—Il Özel Idaresinde Makine Teknikeri olarak çalisan sözlesmeli personelin maas ve ek ödemesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonunca hazirlanan raporun görüsülmesi.
- Il Özel Idaresinde çalismakta iken emekligi gelen ve emekliye ayrilan isçilerle ilgili Içisleri ve Dilekçe Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonunca ortaklasa hazirlanan raporun görüsülmesi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284