Il Gida Tarim Ve Hayvancilik Müdürü Öztiryaki’den Ziyaret

Geçtgimiz günlerde göreve baslayan Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürü Mehmet Öztiryaki ilimizde bulunan bazi isletmelerde incelemelerde bulundu.

Il Gida Tarim Ve Hayvancilik Müdürü Öztiryaki’den Ziyaret

Öztiryaki’ye ziyaretleri esnasinda Koordinasyon ve Tarimsal Veriler Sube Müdürü Refik Kiraz ve Bitkisel Üretim ve Bitki Sagligi Sube Müdürü Fevzi Tosun eslik ettiler.

Ilk olarak Bölükyazi Köyü’nde Mahmut Sisman isimli vatandasa ait elma bahçesiniz gezen heyet daha sonra Çigdemli Köyü’nde bulunan Örnek Tarim A.S. elma bahçesi ile Alaçati Köyü’nde bulunan Duru-Çiftlik’e ait hayvancilik isletmelerini ziyaret ettiler.

02 Nisan 2012 günü gerçeklestirilen ziyarette konusan Il Müdürü Öztiryaki Ilimiz tarimi için elma yetistiriciliginin önemli oldugunu belirterek 2011 yilinin Kasim ayinda kar yagmasi sonucu bazi tam bodur elma bahçelerinde file örtülerinin çökmesiyle olusan zararlarin en aza indirilmesi için Bakanlik ve Il Müdürlügü olarak gerekenlerin yapilacagini belirtti.
Örnek Tarim A.S. ziyaretinde konusan Isletme Sorumlusu Teknik Müdür Ahmet Kaplan konusmasinda “Karaman’da ilk olma özelligini tasiyan Örnek Tarim A.S. 2000 yilinda Çigdemli Köyü’nde elma yetistiriciligine ticari degeri yüksek ihracata yönelik elma çesitleriyle tam bodur elma bahçesi tesisi olarak faaliyete basladi. Bugün M9 anacina asili tam bodur 90.000 agaçtan olusan 400 dekar alanda profesyonel elma bahçesi mevcuttur. Ilkbahar geç donlarindan korunmaya yönelik bahçemizde 7 adet rüzgâr makinesi, hastalik ve zararlilarla etkili mücadele yapmaya yönelik bilgisayarli erken uyari sistemi, bilgisayarli sulama ve gübreleme sistemleri mevcuttur. Bahçemizde; Mondial Gala, Breaburn, Top Red, Jonagored, Pinova, Fuji, Summer Red, Crowngold, Santana, Granny-Smith, Golden Delicious ve Red chief çesitleri üretilmektedir” dedi.  
“Bu tür örnek bahçelerin Ilimiz tariminin gelismesi açisindan çok önemlidir” diyen Öztiryaki konusmasinda “Bahçenin kurulmasini saglayan isletme sahiplerine tesekkür ederim, bizim amacimiz Ilimizde tarimin gelismesi için bu gibi isletmelerin çogaltilmasinin yaninda bu isletmelerdeki örnek uygulamalari köylerimizdeki küçük isletmelerde de uygulayarak bunlarin gelirlerini artirarak köyde kalmalarini saglamaktir” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284