İl Göç Kurulu Toplantısı Yapıldı

Göç İdaresi Genel Müdürlüğünün koordinasyonunda ilgili kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerin öneri ve katkıları çerçevesinde uyum faaliyetlerinin gerçekleştirilebileceği amaçlanan İl Göç Kurulu, Vali Mehmet Alpaslan Işık başkanlığında toplandı.

İl Göç Kurulu Toplantısı Yapıldı

İlimizde ilk kez gerçekleştirilen İl Göç Kurulu Toplantısı İl Müdürü Ahmet Öner’in yaptığı bilgilendirme konuşmasıyla başladı. Toplantının devamında İl Göç Uzmanı Ayşe Çetin tarafından, Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu, müdürlüğün tanıtımı, ilimizde kayıtlı olan yabancılar, düzenli göç ve ikamet, düzensiz göç, geçici koruma, uluslararası koruma, istatistikler ve Yabancı İletişim Merkezi (YİMER) hakkında katılımcılara bilgilendirmelerde bulunuldu.

Sunumun ardından toplantıda bir konuşma yapan Vali Mehmet Alpaslan Işık, “Ülkemizin bulunduğu coğrafi bölge nedeniyle düzensiz göç başta olmak üzere mülteci ve diğer geçici uluslararası koruma ve benzeri iş ve işlemlerin ortaya çıkmasına yol açtığını, öte yandan orta doğuda yaşanan siyasi çalkantıların da bunu tetiklediğini belirten Vali Işık, Türkiye’nin Avrupa’yla olan geçiş güzergâhında bulunmasının temel bir neden olduğunu, bu güzergâhı kullananların amacının orta doğudan gelip Avrupa’ya yerleşmek olduğunu ve dolayısıyla bizim burada bir nevi Avrupa’nın jandarmalığını üstlenmiş durumda olduğumuzu belirtti.

Vali Işık konuşmasının devamında; “Ülkemizde ve ilimizde bu geçici ve düzensiz göçü nasıl engelleyebiliriz buna bakmamız gerekiyor, yine ilimize gelenlerin kontrolünü, kayıt altına alınmasını, buradaki çalışma ortamına uyumlarını ve halkımızla olan ilişkilerinin çok iyi şekilde düzenlemesi gerekiyor. Bu işleri yapamadığımız müddetçe bunlar bizim önümüze sorun olarak geri dönecek ve sağlık, eğitim ve asayiş yönünden sorun olmaya devam edecektir. Bizler burada kurul üyelerimizle birlikte çok önemli görevler üstlenmek zorundayız. Bu kurul çok önemli bir kurul. Şimdi toplandık, 3 ay veya 4 ay sonra yeniden toplanacağız gibi bakmamak lazım. Gerekirse her zaman toplanacağız. Bununla birlikte kurul 2 veya 3 kurumu ilgilendiren konularda İl Göç İdaresi Müdürlüğümüzün koordinasyonunda bir araya gelebilir” dedi.

Toplantı, kurulun çalışma düzeni çalışma sistemi gibi konularla ilgili görüş ve değerlendirmelerin ardından sona erdi.

02 Temmuz 2021 Cuma günü Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Toplantı Salonunda Vali Mehmet Alpaslan Işık’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, İl Göç Müdürü Ahmet Öner ve kurulun diğer üyeleri katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284