İl İstihdam ve Meslekî Eğitim Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Vali Tuncay Akkoyun başkanlığında, İl İstihdam ve Meslekî Eğitim Kurulu 2023 Ocak Ayı Olağan Toplantısı gerçekleştirilerek Karaman’da yürütülen istihdam faaliyetleri ile istihdamı koruma, geliştirme ve işsizliği önlemeye yönelik çalışmalar değerlendirildi.

İl İstihdam ve Meslekî Eğitim Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Bir önceki yıla ait çalışmaların değerlendirilmesi ile başlayan toplantıda, 2022'de İŞKUR tarafından finanse edilen 21 adet Toplum Yararına Program, 248 adet İşbaşı Eğitim Programı, 10 adet Meslek Edindirme Kursu, denetlenmiş olup; kurs veya programlarda iptale veya ara vermeye neden olacak bir aykırılık tespit edilmediği ifade edildi.

İŞKUR faaliyetleri ile ilgili gerçekleştirilen sunum ile devam eden toplantıda, 2022 yılında döneminde 1855 işyeri ziyareti, 6219 iş danışmanlığı, 54 meslek danışmanlığı ve 290 kişiden oluşan 6 grup görüşmesinin yapıldığı kaydedilerek, aynı dönemde Karaman’da 4419 kişiye istihdam sağlandığı ve ilimizin engelli istihdamı hususunda 213 kişi ile Türkiye’de 5. sırada yer aldığı belirtildi.

Toplantıya, Vali Yardımcısı V. Abdullah Emre Özefe, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Şahin, Karaman Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Hüsamettin Aslan, Kurum Müdürleri ve STK temsilcileri de katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284