Il Istihdam ve Mesleki Egitim Kurulu Toplandi

Il Istihdam ve Mesleki Egitim Kurulu Vali Murat Koca’nin baskanliginda toplandi.

Il Istihdam ve Mesleki Egitim Kurulu Toplandi

Valilik Toplanti Salonunda gerçeklestirilen toplantiya Vali Murat Koca, Belediye Baskani Dr. Kâmil Ugurlu, Vali Yardimcisi Ferhat Burakgazi, Çalisma ve Is Kurumu (ISKUR) Il Müdürü Kenan Ates, Il Özel Idaresi Genel Sekreterligi Yol ve Ulasim Hizmetleri Müdürü M. Ali Gülkaya, Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu, Ticaret Il Müdür Vekili Yusuf Ari, KMÜ Ögretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Bay, KOSGEB Il Hizmet Merkezi Müdürlügü Uzmani Erhan Yakici, Esnaf ve Sanatkârlar Odalari Birligi Yönetim Kurulu Baskani Ahmet Yenilmez, Türk-Is Konfederasyonu Il Temsilcisi Selahaddin Kurt ve diger kamu kurum ve kuruluslari temsilcileri katildi.
Yilda dört kez yapilan Il Istihdam ve Mesleki Egitim Kurulu’nun 2013 yilinda yapilan ilk toplantisinda ISKUR Il Müdürü Kenan Ates, ISKUR’un istihdam faaliyetleri hakkinda Kurul üyelerine bilgi verdi.
ISKUR Il Müdürü Kenan Ates açiklamasinda, 2012 yilinda ISKUR tarafindan kamu ve özel sektör isyerlerine toplam 2593 issiz vatandasin ise yerlestirildigini ifade ederek issizlerin isgücü piyasasi ihtiyaçlarina uygun hale getirilmesi amaciyla ISKUR tarafindan 46 farkli meslekte açilan toplam 168 mesleki kurs ve programlardan 2328 issiz vatandasin mezun oldugunu belirtti. Açilan söz konusu kurslardaki istihdam basarisi orani ortalamasinin yüzde 75 oldugunu ifade eden ISKUR Müdürü Ates, 2012 yilinda issizlik sigortasi ödeneginden faydalanan 1468 kisiden 543’ünün tekrar ise girdiginin altini çizerek 2012 yilinin ise yerlestirme faaliyetleri açisindan olumlu geçtigini sözlerine ekledi.
ISKUR Il Müdürü Kenan Ates’in konusmasinin ardindan 2013 yilinin ilk toplantisinda 2012 yilina ait istihdam faaliyetleri ve Isgücü Piyasasi Ihtiyaç Analizi Çalismasi (IPA) ile ilgili gerçeklesmeler, 2013 yilinda ortaögretimde açilacak mesleki bölümler ve 2013 yili Yillik Egitim Plani görüsüldü.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284