İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

İl İstihdam ve Meslekî Eğitim Kurulu Toplantısı, ilimiz genelinde yürütülen istihdam, istihdamı koruma, geliştirme ve işsizliği önlemeye yönelik faaliyetler Vali Tuncay Akkoyun başkanlığında değerlendirildi.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Toplantıda 2022 Ocak-Eylül döneminde İŞKUR tarafından finanse edilen 13 adet Toplum Yararına Program, 242 adet İşbaşı Eğitim Programı 9 adet Meslek Edindirme Kursunun denetlenmiş olduğu belirtilerek, kurs veya programlarda iptale veya ara vermeye neden olacak bir aykırılık tespit edilmediği ifade edildi.

Ayrıca İŞKUR faaliyetleri ile ilgili bir sunum gerçekleştirilerek, 2022 Ocak-Eylül döneminde 1585 işyeri ziyareti, 5706 iş danışmanlığı ve 67 meslek danışmanlığı yapıldığı kaydedilerek, aynı dönemde Karaman’da 3260 kişiye istihdam sağlandığı ve ilimizin engelli istihdamı hususunda 168 kişi ile Türkiye’de 3. sırada yer aldığı belirtildi.

Toplantı, Yönetim Kurulu üye değişimi, Denetim Kurulu üye seçimi ve ilimizde meslekî eğitim ile ilgili konuların görüşülmesi ile sona erdi.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Oğuz Şenlik, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof Dr. Ali Şahin, Kurum Müdürleri, Karaman Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Hüsamettin Aslan ve STK temsilcileri de katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284