İl Müdürü Çalışkan, “Ülkemizi her alanda başarıya taşıyacak gençlere ihtiyacımız var”

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan bu yıl üniversite sınavına girecek olan Larende Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencileriyle okul kütüphanesinde bir araya gelerek sohbet etti.

İl Müdürü Çalışkan, “Ülkemizi her alanda başarıya taşıyacak gençlere ihtiyacımız var”

Larende Anadolu Lisesinde gerçekleşen programa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, Ticaret İl Müdürü Adem Özcan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt, Şube Müdürü İbrahim İbrahimoğlu, Karaman Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Yaşar Göktepe, okul yöneticileri, öğretmenler, okul aile birliği başkanı ve öğrenciler katıldı. 
Programın içeriği hakkında bilgi veren Larende Anadolu Lisesi Müdürü Hüseyin Bağırgan 12. sınıf öğrencileriyle İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan’ı buluşturarak amaçlarının öğrencileri motive etmek olduğunu söyledi.
“Sınav elbette ki hayatınızı etkileyecek ama önemli olan hayatı dolu dolu yaşayıp mutlu olduğunuz bir işi yapabilmektir”
Böyle bir programda öğrencilerle birlikte olmaktan mutlu olduğunu belirterek sözlerine başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, öğrencilerin geleceğine yön vermesi açısından yılsonunda önemli bir sınava gireceklerinin altını çizdi. Mehmet Çalışkan, “12. sınıf öğrencilerimizin insanlara, çevresine, milletine, devletine kısacası hayata bakış açısının olgunlaştığını söyleyebilirim. Bu yönüyle sınavın önemini idrak ettiğinizi biliyorum. Sınav zamanı yaklaştığında içinizin kıpır kıpır olacağı da aşikâr. Bu süreci çok iyi yöneteceğinizi düşünüyorum. Sınav elbette ki hayatınızı etkileyecek ama önemli olan hayatı dolu dolu yaşayıp mutlu olduğunuz bir işi yapabilmektir. Yani hayatınızın felsefesini oluşturup oluşturduğunuz felsefe doğrultusunda yaşamınızı sürdürmenizdir.” dedi.
“Ülkemizi her alanda başarıya taşıyacak gençlere ihtiyacımız var”
Üreten bir nesle ihtiyaç olduğuna dikkat çekerek konuşmasını sürdüren İl Müdürü Mehmet Çalışkan, “İlerleyen süreçte ülkemizi geliştiren, değiştiren ve dünya üzerinde söz sahibi yapacak nesiller sizler ve sizlerden sonra gelecek nesillerdir. Bunu nasıl yapabiliriz sorusunun cevabı bence üretmektir. Bizim üreten nesillere ihtiyacımız var. Sizlerin mesleklerinizde yapmış olduğunuz küçük bir dokunuş ailenizi, çevrenizi, şehrinize, ülkenize hatta tüm dünyaya değiştirebilir. Bunu yapabilmeniz için potansiyelinizin farkında olmanız yeterlidir. Bu işin farkında olmanız için de vicdanınızla ara ara konuşmanızı tavsiye ederim. Çünkü vicdanınız size asla yalan söylemeyecektir. Kendinizi tanıyın, vicdanınızla konuşun ve en doğru kararı verin. Şunu kesinlikle unutmayın ki bizim sizlere ihtiyacımız var. Ülkemizi her alanda başarıya taşıyacak gençlere ihtiyacımız var. Bu programı organize edenlere teşekkür eder, sizlere de üniversite sınavında başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu. 
Program, ikram edilen yemekle sona erdi.     

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284