İl Müdürü Kurşun Köy Kent Kasaba Gezip Zararlarını Anlattı

İl Sağlık Müdürü Dr. Adnan Kurşun sigara bağımlılığı ve dumansız hava sahası mücadelesi için köy, kent, kasaba demeden çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu hafta Sudurağı ve Kılbasan kasabalarında halkla buluşan Kurşun, sigaranın zararları ve bırakma imkânları hakkında bilgiler verdi.

İl Müdürü Kurşun Köy Kent Kasaba Gezip Zararlarını Anlattı

Kurşun; ''Sigara Bırakma Merkezimize başvuran vatandaşlarımıza alanında uzman personelimizle çalışarak sigarayı bırakma konusunda destek oluyoruz ve bakanlığımızın prosedürü gereği ücretsiz ilaç dağıtımı yaparak takibini yapmaktayız. İlimizde KETEM ve Karaman Devlet Hastanesi Sigara Bırakma Polikliniği olmak üzere iki merkezimiz bulunuyor. Vatandaşlarımız bu merkezlerimize başvurarak ya da 7/24 hizmet veren ALO 171 Sigarayı Bırakma Hattı'nı arayarak hizmetlerden faydalanabilirler. Karaman’da 2019 yılında 1688 vatandaşımız sigarayı bırakmak için Sigara Bırakma Polikliniği ve Sağlıklı Hayat Merkezlerimize başvuruda bulundu. Başvuruda bulunan vatandaşlarımızın tedavi ve takipleri devam etmektedir.'' Bilgisini verdi.

Ayrıca İl genelinde sigara bırakmaya yönelik yoğun bir başvurunun olduğunu dile getiren Kurşun; il merkezimizde olduğu gibi tüm ilçe ve beldelerimizde de Sigara Bırakma Merkezleri oluşturarak halkımızın daha sağlıklı ve sigarasız bir hayat sürmesi için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284