Il Müftüsü’nden `Cami Ve Gençlik` Konferansi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Karaman Il Müftüsü Nuri Degirmenci tarafindan `Cami ve Gençlik` konulu konferans düzenlendi. Genç Girisimciler & Gençlik Inisiyatifi Ögrenci Toplulugu’nun organize ettigi konferansa KMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Yildirim, Islami Ilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Halit Çalis, Genel Sekreter Yardimcisi Adnan Tiske, akademik ve idari personel ile ögrenciler katildi.

 Il Müftüsü’nden `Cami Ve Gençlik` Konferansi

Diyanet Isleri Baskanliginca her yil farkli bir temayla kutlanan Camiler Haftasi kapsaminda Saglik Kültür ve Spor Daire Baskanligi Konferans Salonunda gerçeklestirilen ‘Cami ve Gençlik’ konferansi Osman Gözel’in ney dinletisi ile basladi.

Dinletinin ardindan söz alan Karaman Il Müftüsü Nuri Degirmenci, bu tip konferanslarin insanlari camilere ve bizi yaratanimiza yakinlastiran güzel etkinlikler oldugunu belirterek, emegi geçenlere tesekkür etti.
Peygamber Efendimizin Özellikleri
Müftü Nuri Degirmenci, Kuran-i Kerim’de yirmi bes ayri peygamberden söz edildigini ve bu peygamberlerin kendine özgü özelliklerinin de anlatildigini belirterek, “Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed son peygamber olarak gönderildi. Diger peygamberlerin bütün güzel özellikleri bizim peygamberimiz Hz. Muhammed’de toplanmistir. Peygamber Efendimizin hayatina baktigimiz zaman Mekke’deki cahil toplumun içinde her türlü kötülükten kendisini sakindigini ve toplum içinde kendine güven duyulan bir insan oldugunu görmekteyiz.” dedi.
“Camiler her zaman hayatin odak noktasi olmustur”
Peygamber Efendimizin camileri her zaman hayatin odak noktasina koydugunu dile getiren Degirmenci, daha sonra yasayan nesillerin de ayni davranisi örnek alarak camileri yasantilarinin merkezine koyduklarini ve camilerin etrafinda medreseler yaparak Islam’in temel bilgilerinin buralarda verildigini söyledi.
“Peygamber Efendimiz, gençleri daima ön planda tutmustur”
Müftü Nuri Degirmenci, gençlere zamanlarini iyi degerlendirmeleri konusunda tavsiyelerde bulunarak, “Peygamber Efendimiz, hayati boyunca gençleri korumus, onlari ön plana çikarmistir. Efendimizi örnek alarak gençliginizin kiymetini bilin ve gençliginizin vermis oldugu güzellikleri yine Allah yolunda kullanin.” seklinde konustu.
“Omuzlarinizda büyük bir yük var”
“Gençliginizi, sizi mesgul eden bos islerle degil, sizi hayata hazirlayacak faydali bilgilerle donatmaniz gerekiyor.” diyen Müftü Degirmenci söyle devam etti: “Memleket ve millet sizlerden hizmet bekliyor. Herkes gelecek zamanda insanogluna hizmet vermeyi düsünerek insanliga hayirli bir birey olmak için çalismali. Toplumu iyi yönde yönlendirmek, toplumu bulundugu sikintidan kurtarabilmek için siz kardeslerimizin omuzlarina büyük yük biniyor.”
Insanlarin fikirleri ve idealleri olmasi gerektigine dikkat çeken Degirmenci, bu ideallerin yerine getirilmesi için mücadele edilmesi gerektigini belirtti ve “Gençlerimiz dinlerini dogru ve güzel bir sekilde yasamak için ne kadar özen gösterirlerse, gerek bu dünyada gerekse ahirette de o kadar mutlu olacaktir, diye düsünüyorum.” dedi.
KMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Yildirim’in, Karaman Il Müftüsü Nuri Degirmenci’ye plaket vermesinin ardindan konferans son buldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284